De 6 leukste evenementen van oktober op een rij

 • 2 minuten opladen
 • 2810 x bekeken

Terwijl de zomer plaatsmaakt voor de knisperende koelte van oktober, onthult Overijssel een scala aan boeiende evenementen die de harten van zowel bewoners als bezoekers zullen veroveren. Dompel jezelf onder in de levendige cultuur, het adembenemende landschap en de warme gastvrijheid van onze regio.

 1. 6

  Military Boekelo

  Éen van de grootste paarden topsportevenementen van Nederland: Military Boekelo. Van 5 tot en met 8 oktober is er genoeg te doen tijdens de military, denk aan dressuur, shows en springparcours. Dit alles natuurlijk onder het genot van verleidelijke bieren, prachtige wijnen en heerlijk eten.

 2. 5

  24 uur Hanze

  Op 14 oktober is het feest in alle Hanzesteden, 24 uur lang. Dat weekend barsten de Hanzesteden uit hun voegen met allerlei culturele activiteiten, zoals lezingen, muzikale optredens, tentoonstellingen, workshops en rondleidingen. Dus reserveer zaterdag 14 oktober alvast in de agenda, deze 24-uur Hanze wil je niet missen. Benieuwd wat er allemaal te beleven is in de steden?

 3. 4

  Twentse Wijndagen

  Van 6 t/m 29 oktober wordt Ootmarsum alle weekenden omgetoverd tot een heuse wijnstad. De bezoekers kunnen in de Siepelstad een wijnrouteboekje, proefmuntjes en een wijnglas kopen. Er is live muziek, heerlijke wijnen en interessante lezingen.

 4. 3

  Beleefweek Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

  Ontdek het gebied Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal in de prachtige kleurige herfst tijdens de Beleefweek. Geniet van het bos en de heide, de prachtige vergezichten, landschappen en de dynamische rivier De Regge. Er is voor iedereen wat te doen met meer dan 40 activiteiten. Kom jij ook dit mooie gebied verder ontdekken tijdens de herfstvakantie tussen 21 en 29 oktober?

 5. 2

  Zie het glinsteren tijdens Glasrijk Tubbergen

  Tijdens het eerste weekend van oktober glinstert het in Tubbergen. Tijdens Glasrijk kan iedereen die wil komen genieten van de mooiste vormen van glaskunst. Fiets de glaskunstroutes, bezoek de glaskunstateliers en ontdek glaskunst in de etalages. Één ding is zeker: het laatste weekend van september zal gemeente Tubbergen weer extra hard glinsteren.

 6. 1

  Weekend van de Wetenschap

  Tijdens het weekend van de wetenschap op zondag 8 oktober, van 12.00 tot 15.00 uur, staan er allerlei gekke, interactieve experimenten op het programma bij Museum Natura Docet. Bereid je voor op verrassende natuurverschijnselen die je met eigen ogen kunt zien en ervaren. En het beste deel? Het is geschikt voor alle leeftijden!