Doe-tips

Pak je agenda er bij: de 7 leukste evenementen in september

 • 3 minuten opladen
 • 3320 x bekeken

Het einde van de zomer komt steeds iets dichterbij… Maar niet getreurd: ook in de nazomer is er genoeg te beleven in Overijssel. Hieronder een overzicht van evenementen die we je zeker niet willen onthouden!

 1. 7

  Binnenkijken tijdens de Open Monumentendagen

  Deze editie van Open Monumentendag start spectaculairder dan ooit! Voor het eerst in de geschiedenis zal Open Monumentendag op de vrijdag voorafgaand aan het weekend van 9 en 10 september een grootschalige publieksopening kennen. Deze opening vindt plaats in de binnenstad van Zwolle, als onderdeel van de Hanze-achtdaagse.

 2. 6

  Hoor ze brommen bij het Twents Oldtimer Festival

  Op zaterdag 2 en zondag 3 september verandert de rand van het Twentse Tilligte in een heus festivalterrein. Op zaterdag wordt vanaf 14.00 uur begonnen met de rondritten die zijn uitgezet voor klassieke trekkers, vrachtwagens, auto’s en motoren. Rond de klok van 10.00 uur op zondag start het festival. Naast de grote show van alle soorten voertuigen, zijn er oude ambachten actief te bewonderen, zoals dorsen, maïs hakselen en houtzagen. Er is veel te doen voor het hele gezin! Mis het niet!

 3. 4

  Cowboy sferen tijdens Tuckerville

  Zin in een mooie afsluiter van het festivalseizoen? Tijdens Tuckerville wordt het Twentse land omgetoverd in een sfeervol, warm en ongedwongen festival, waar popmuziek met folk-, roots- en Americana-invloeden door de speakers klinkt. Dat Ilse de Lange er is kon raden, maar ook BLØF, Chef'Special, Gavin James, Bökkers, Rowwen Hèze nog vele anderen komen op 9 september naar Het Rutbeek.

 4. 3

  Dompel je onder tijdens Kopje Cultuur

  Steenwijk wordt het tweede weekend van september weer hét culturele hart van de regio. Kornelis Kopje Cultuur neemt je mee in de cultuur van de Kop van Overijssel en ver daarbuiten. Het brengt Open Monumentendag en Straattheaterfestival samen en laat publiek van jong tot oud de cultuur beleven.

 5. 2

  Luister naar nieuw talent tijdens Popronde

  Het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland! Op zaterdag 16 september strijkt Popronde voor de vijfde keer neer in Almelo. De entree is gratis. Maak kennis met een breed scala aan nieuwe, opkomende muzikanten. Begin september wordt het programma bekend gemaakt.

 6. 1

  Weekenden vol wijn in Twente

  De 2e editie van de Twentse Wijndagen staat gepland in oktober 2023! Alle weekenden zal Ootmarsum omgetoverd worden tot een heuse wijnstad. De bezoekers kunnen in de Siepelstad een wijnrouteboekje, proefmuntjes en een wijnglas kopen. In de binnenstad presenteren verschillende wijnhuizen hun veelzijdige aanbod.