Wat is er nu leuker dan activiteiten ondernemen en nieuwe oorden ontdekken? Met je familie, (sport)vrienden of collega’s op pad gaan. En daar is Overijssel uitermate geschikt voor. Want onze provincie grossiert in accommodaties waar je perfect met een groep kunt verblijven tijdens een familieweekend of groepsuitje. Een boerderij midden in de natuur, een klooster in de stad, een groot vakantiehuis bij het water, een landgoed in de buurt van bossen: in het Oosten is genoeg te kiezen.

Overijssel verrijkt je

Groepsuitjes zorgen voor mooie herinneringen. En fijne herinneringen zijn waardevol. Daarom mag er best wat zorg besteed worden aan de keuze voor het juiste groepsuitstapje. Voor welke locatie ga je en wat ga je doen, zijn vaak de eerste vragen die bij je op komen. Wordt het alleen een groepsactiviteit of wil je het combineren met een andere belevenis? Wil je ook overnachten met de groep of gaat het maar om één dag? Allemaal punten die een belangrijke rol spelen bij het plannen van een groepsuitje. Gelukkig kun je in Overijssel voor alle opties terecht.

Veelzijdig Overijssel

Overijssel is namelijk een zeer verrassende bestemming in Nederland door zijn veelzijdigheid. Hier vind je niet alleen de schitterende historische steden, maar ook de karakteristieke dorpen en een prachtige natuur. Bossen, meren, polders, beken en heidevelden omringen de fraaie Hanzesteden zoals Zwolle, Kampen en Deventer. De rijkdom van weleer is hier nog steeds terug te zien. De rivier de IJssel had een belangrijke functie in Overijssel en nog steeds valt op en rondom deze rivier genoeg te ontdekken. Er zijn zelfs leuke groepsactiviteiten in Overijssel die zich rondom de IJssel afspelen.

De natuur in

Maar Overijssel heeft nog veel meer waterrijke plekjes. Neem bijvoorbeeld de Sallandse Heuvelrug met zijn ongerepte natuur. Ten oosten van dit gebied ligt de Regge waar je met zijn allen een leuke watersafari kunt doen. Boskoken is natuurlijk ook leuk of maak een Stille Struintocht. Op de Sallandse Heuvelrug liggen diverse outdoor centra waar je uitdagende en stoere groepsactiviteiten kunt ondernemen. Je kunt zelfs overnachten in het bos. Misschien worden jullie wel gewekt door een ree, een wild zwijn, een bever of een edelhert.

Blijf je overnachten?

Vind je slapen in het bos toch een beetje spannend? Er zijn natuurlijk ook hele leuke groepsaccommodaties. Overijssel heeft plek genoeg voor iedere groep. Ook op dit gebied heb je een ruime keuze. Er zijn zelfs hele bijzondere plekjes, bijvoorbeeld een landgoed in de buurt van de bossen, een klooster in de stad of een vakantiehuis bij het water. Je zult zien hoe leuk het is om met elkaar vanuit de sfeervolle groepsaccommodatie Overijssel te verkennen en leuke groepsuitjes in Overijssel te maken. Het kan natuurlijk zijn dat je voor de avond ook nog een leuke activiteit zoekt. De Eetgelegenheid Kakelbont in Tilligte heeft zelfs speciale theater- en themafeesten voor bedrijfs- of groepsuitjes.

Krijg weer nieuwe energie

Na een gezellige avond valt het misschien zwaar om de volgende dag weer actief bezig te zijn. Toch barst iedereen al weer snel van de energie als er weer iets leuks op het programma staat. Denk bijvoorbeeld aan abseilen vanaf een kasteel, klimmen in een steengroeve, een High Rope Parcours of kanoën op de Dinkel. Er zijn verschillende losse groepsactiviteiten in Overijssel mogelijk of je kiest voor een compleet verzorgd arrangement. Je kunt bijvoorbeeld ook onder begeleiding gaan mountainbiken over een stuwwal of als je het iets minder spectaculair wilt, dan is een Land Rover evenement misschien een goed idee.

Zwolle beleven met de groep

Zwolle is een van de bruisende Hanzesteden. Een sfeervolle stad met een fraai middeleeuws centrum. Leuke winkels, oude gevels, de 600 jaar oude stadspoort Sassenpoort en natuurlijk de gezellige horecagelegenheden. Maar in Zwolle zijn ook leuke activiteiten voor groepen te vinden. Je kunt hier bijvoorbeeld een kano, sloep, supboard of waterfiets huren en Zwollen vanaf het water bekijken. Laten de leden van de groep zich liever varen? Dan is een luxe sloep met een schipper die van alles over Zwolle kan vertellen natuurlijk ook leuk. Ook de thema activiteiten zijn bijzondere groepsuitjes in Overijssel. In Zwolle kun je bijvoorbeeld de Donut Grachten Game doen of Wie is de Mol?

Onthaasten, uitrusten en plezier beleven

In Dalfsen vind je weer andere populaire activiteiten. Met de groep een Lelijke Eenden tour doen, is natuurlijk ook een leuk idee. Zo zie je ook nog wat van de fraaie omgeving. Zoek je wat meer avontuur? Kijk dan eens bij de Highland Games, The Battle of de Vecht dal expeditie. Het Vecht dal is sowieso een groene en gastvrije locatie waar je helemaal tot rust kunt komen, maar waar je ook lekker actief bezig kunt zijn in de natuur. Onthaasten, uitrusten en plezier beleven is hier zeker van toepassing. Zelfs als je met een groep bent.

Er valt veel te ontdekken

Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden voor groepsactiviteiten in Overijssel, dat het kiezen misschien nog moeilijk wordt. Voor iedere groepssamenstelling is wel een passende activiteit te vinden. Waarschijnlijk kom je zelfs graag nog en keer terug naar Overijssel, juist omdat er zoveel te ontdekken valt. Overijssel is een verrassende bestemming met zijn bijzondere steden, landschappen en activiteiten.