Natura Docet Wonderryck Twente

oldenzaalsestraat, 7591 GL Denekamp

Natura Docet Wonderryck Twente opent op maandag 1 juni om 12.00 uur weer haar deuren! Verwondering over al het mooie dat de natuur te bieden heeft is de boodschap van Natura Docet Wonderryck Twente. Maar, soms kom je ook even met beide voeten op de grond

Elke zaal een verhaal
Twente door de ogen van… kikker, das, torenvalk, vlinder en haas laat het landschap zien zoals de mens dat nooit kan beleven. Van hoog uit de lucht, aan de rand van het water en tussen de grassprietjes door.

Planten en dieren van Twente
Een ontdekkingstocht naar vroeger en nu, een ontmoeting met wolken vol vlinders en bermen vol bloemen zoals je dat nu niet meer tegenkomt. Leer via zijn werkkamer Meester Bernink kennen in zijn eigen tijd.

De Oertijd
Bijzondere fossielen en mineralen zijn voorwerpen die als gids dienen bij een miljoenen jaren durende reis die Twente maakte van een gebied aan de Tropen tot bij de Noordzee.

De Wonderkamers
Deze geweldige zalen vol dieren tonen de fascinatie van Bernink voor alle mogelijke diversiteit die de natuur maar bieden kan. Van ijsvogel tot paradijsvogel, van vogelbekdier tot zeekrokodil.

Funky Forestuniek in Nederland
Water stroomt, bomen groeien en vlinders vliegen. Funky Forest is een interactieve presentatie waarin kinderen deel worden van een digitale wereld die ze zelf maken. Bedoeld voor de leeftijd van 4-12 jaar (… maar wedden dat ‘grote mensen’ straks staan te trappelen om er ook in te mogen!)

KIDSPROOF
Hoe kidsproof is het familiemuseum Natura Docet Wonderryck in Twente eigenlijk? Presentator Nanne Meijer onderzoekt het en kijkt zijn ogen uit! Natura Docet Wonderryck in Denekamp is het oudste natuurhistorische museum van Nederland. Check het kidsproof filmpje hier

omschrijving
omschrijving

Wonderryck Twente is deelnemer Nette Toilette

Contactgegevens

Natura Docet Wonderryck Twente

voorzieningen
  • checkmark Erfgoed
  • checkmark Natuur
  • checkmark Natuurhistorie
Toegankelijkheid
  • checkmark Invalidentoilet
  • checkmark Lichte helling
  • checkmark Lift
  • checkmark Rolstoeltoegankelijk
Geschreven over deze locatie
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Ootmarsum-Dinkelland.
Zoek advies!