Doe-tips

Ontdek Overijssel tijdens het weekend van Hemelvaart

 • 2 minuten opladen
 • 26875 x bekeken

Onze prachtige provincie Overijssel is elk moment van het jaar een bezoek meer dan waard dankzij het veelzijdige karakter, maar uiteraard staan er tijdens het weekend van Hemelvaart extra veel leuke activiteiten op de planning! Kun je nog niet kiezen? Bekijk dan hier het overzicht van de leukste evenementen. Met of zonder kinderen, jong of oud; er is genoeg te doen!

 1. 4

  Sleepbootdagen Zwartsluis

  Tijdens het evenement bestaat de mogelijkheid de sleepboten te bezichtigen en een kijkje te nemen in de machinekamer. Bovendien vinden tal van omlijstende activiteiten plaats. Zowel op het water als op de wal. Historische en nog altijd in gebruik zijnde sleepboten leveren daaraan een bijdrage.

 2. 3

  Hemelvaart in Denekamp

  Op het gezellige Nicolaasplein in Denekamp is vanaf 12.00 uur van alles te beleven! Geniet lekker van een hapje en drankje op één van de terrassen en ondertussen kunnen je kids zich uitleven in de kinderarena met springkussens en clowns. Er is livemuziek van Piano House!

 3. 2

  GekkenWerk Festival

  Laat de avontuurlijke kant in jou los op Recreatieplas ’t Hulsbeek; dé broedplaats van alle prachtige verhalen. Ontmoet nieuwe vrienden en oude bekenden! Zorg niet voor een momentopname, maar voor een blijvende herinnering. Op het festivalterrein vind je alles op zijn plaats en kom je ogen en oren tekort. Dompel jezelf onder in pure waanzin en een overvloed aan geweldige acts. Paradeer rond, sla een arm om elkaar heen, voetjes in het zand en pak de zon!

 4. 1

  Extra Weerselosemarkt

  Jaarlijks zijn er verschillende extra markten, deze vinden plaats tijdens de feestdagen. Op de extra marktdagen wordt er op de Weerselose Markt groots uitgepakt; er zijn attracties als: muziek- en dweilorkesten, artiesten en dergelijke. Iedere markt is weer anders. Opnieuw spelen honderden gelegenheids-marktmensen in op de wensen van uw vrije dag.