Doe-tips

Ontdek Overijssel tijdens het weekend van Hemelvaart

 • 3 minuten opladen
 • 3782 x bekeken

Onze prachtige provincie Overijssel is elk moment van het jaar een bezoek meer dan waard dankzij het veelzijdige karakter, maar uiteraard staan er tijdens het weekend van Hemelvaart extra veel leuke activiteiten op de planning! Kun je nog niet kiezen? Bekijk dan hier het overzicht van de leukste evenementen. Met of zonder kinderen, jong of oud; er is genoeg te doen!

 1. 15

  Ondek Salland in 1 dag!

  Vier restaurants hebben een aspergetour uitgezet door het schitterende Salland. Jullie komen met de auto langs alle highlights van Salland. Voor de deur van het restaurant serveren we het gerecht in jullie eigen auto. Met wie ga jij lekker smullen?

 2. 14

  Varen bij het Stoomgemaal Kampen

  Stoomgemaal Kampen is nu niet te bezichtigen maar er zijn wel roeibootjes, Canadese kano’s en waterfietsen te huur waarmee in het weekend van Hemelvaart gevaren kan worden op de Machinekolk en omliggende kanalen. Een informatiekaart van de omgeving wordt bijgeleverd.

 3. 13

  In de benen!

  Traditiegetrouw vindt in de vroege ochtend van Hemelvaart het dauwtrappen plaats. Ook in Overijssel wordt hier gehoor aan gegeven. Genoeg mooie plekken om te fietsen en wandelen. Zet je wekker vroeg zodat je in de ochtend dwars door de dauw loopt of fietst.

 4. 12

  Hemelvaart4daagse Delden

  Van 13 t/m 16 mei vindt de jaarlijkse Hemelvaart Fiets4daagse Delden weer plaats. Er kan gekozen worden uit 4 verschillende routes van 30 en 50 km. Geniet onderweg van het mooie landschap en de Twentse gastvrijheid. Inschrijven kan op alle startdagen van 9.00 tot 12.00 uur in het centrum van Delden. Alle dagen zal er vertrokken worden vanaf Eetcafé de Burgemeester.

 5. 11

  Dauwrally

  Samen met het gezin genieten van het Twentse landschap: rij Hemelvaartsdag een route van circa 130 km en bewonder al het moois wat Twente ons te bieden heeft!

 6. 10

  Sla je slag op de Weerselose Markt

  De Weerselose Markt in Weerselo is het type markt waar je zeker weet dat je wat gaat scoren! In het hemelvaartsweekend is de markt niet alleen zoals gebruikelijk op zaterdag geopend, maar ook op Hemelvaartsdag kun je op een terrein van maar liefst 2,5 hectare groot met 1,5 meter afstand snuffelen tussen kleding, levensmiddelen en vintage.

 7. 9

  Activiteiten bij het water bij het Vechtdal

  Het Vechtdal heeft heel veel water. Er zijn verschillende activiteiten die je kunt doen op het water. Dit is dus perfect voor waterpret tijdens Hemelvaart met de hele familie.

 8. 8

  Een heerlijke picknickmand van Jantjes Lief

  Bestel nu een heerlijke picknickmand vol met lekkernijen van Jantjes Lief. Leuk om mee te nemen tijdens je fietstocht. Met wie ga jij lekker smullen?

 9. 7

  Lunchtasje van Genietcafé in Zutphen

  Bestel nu voor € 15,00 een lunchtasje to go bij het Genietcafé. Het beste is om de tas van te voren te bestellen, dan hoef je bijna niet te wachten. De tas is ruim voldoende voor 1 persoon. Met wie ga jij lekker smullen?

 10. 6

  Activiteiten bij Pitch & Putt Bussloo

  Bij multi-activiteitencentrum Pitch & Putt Bussloo kan je aan de leukste activiteiten deelnemen. Denk hierbij aan een escape room, voetgolf, levend tafelvoetbal, bubblevoetbal, klootschieten of toch de pubquiz? Er is zoveel! Welke activiteit zou jij kiezen?

 11. 5

  Uitjes van de Wilgenweard

  Bij de Wilgenweard hebben ze de leukste outdoor uitjes om te doen tijdens Hemelvaart. Ga bijvoorbeeld toeren met een Kioti, kanovaren, suppen of doe een navigatie challenge! Wat heeft jouw voorkeur?

 12. 4

  Activiteiten van Landgoed Schuilenburg

  Bij landgoed Schuilenburg kun je deelnemen aan de leukste activiteiten. Een greep uit deze activiteiten zijn de Vechtdal en Salland autopuzzelrit. Leuk om te doen met het hele gezin!

 13. 3

  Op pad in de Weerribben-Wieden

  Terrasje aan het water of lekker een bootje varen? Het kan allemaal in de Weerribben-Wieden! Geniet van de prachtige omgeving tijdens Hemelvaart!

 14. 2

  Kamperen met de familie in Overijssel

  Kamperen met kinderen is één groot feest. In Overijssel zijn er verschillende campings waar je prima kunt vertoeven met kinderen. Leuk om te doen tijdens Hemelvaart!