Doe-tips

Ontdek Overijssel tijdens het weekend van Hemelvaart

 • 3 minuten opladen
 • 11196 x bekeken

Onze prachtige provincie Overijssel is elk moment van het jaar een bezoek meer dan waard dankzij het veelzijdige karakter, maar uiteraard staan er tijdens het weekend van Hemelvaart extra veel leuke activiteiten op de planning! Kun je nog niet kiezen? Bekijk dan hier het overzicht van de leukste evenementen. Met of zonder kinderen, jong of oud; er is genoeg te doen!

 1. 12

  Asperge Diner on Tour

  Elke zondag in mei is er een Asperge diner on tour. Dit is een prachtige route van 26 km langs allerlei Sallandse highlights. Chefs Kasper Stam van de Bagatelle en Niek van Leeuwen van het Buitenhuys, bundelen hun krachten om heerlijke aspergegerechten te verzorgen. Ga jij dit Hemelvaart weekend smullen van asperges?

 2. 11

  Foodfestival Stoer Voer

  Foodfestival Stoer Voer komt van 26 t/m 29 mei weer naar het Van Heekpark in Enschede. Met foodtrucks, regionaal craft bier & wijn en lokale (Pop-Up) restaurants. Geniet van de lekkerste gerechten en de beste dranken uit de regio. Ook zijn er weer activiteiten voor de kleintjes. Ga jij hier genieten van al dat lekkers?

 3. 10

  Wandelfestijn St. Christoffel

  Ga op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, wandelen in de Kop van Overijssel tijdens het 15e Wandelfestijn St. Christoffel. Vanuit Steenwijkerwold wandel je door een fraaie wandelrijke omgeving. Let op: s.v.p. deelname opgeven.

 4. 9

  Dauwpop Hellendoorn

  Traditiegetrouw hét tofste festival in Oost-Nederland. Dauwpop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een intiem festival met landelijke allure. Dit jaar met o.a. Editors, Kensington en Di-Rect. Feest jij mee dit Hemelvaart weekend?

 5. 8

  Hemelvaart Fiets4daagse Delden

  Van donderdag 26 t/m zondag 29 mei vindt de jaarlijkse Hemelvaart Fiets4daagse Delden weer plaats. Je kunt één tot vier dagen mee fietsen en kiezen uit de afstanden 30 of 50 km. Geniet onderweg van het mooie landschap en de Twentse gastvrijheid.

 6. 7

  Gardenista

  Ben je ín voor een dagje waar al jouw ‘groen’ zintuigen geprikkeld worden? Gardenista is hét groenfestival in Nederland. Het 5-daagse festival van 25 t/m 29 mei met leuke workshops, exposanten, demonstraties en muziek. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gezinsdagje uit.

 7. 6

  Bierfestival Kampen

  Bierliefhebbers opgelet! Zaterdag 28 mei 2022 is er in de Bovenkerk in Kampen een Speciaalbier Festival. Brouwers uit heel Nederland en alle brouwers uit Kampen zullen er zijn om hun bieren te laten proeven. Natuurlijk zijn er ook bijpassende hapjes.

 8. 5

  Montmartre Ommen

  Op zondag 29 mei kunst aanschouwen in Ommen. Regionale kunstenaars presenteren zich en verkopen hun werk in een Montmartre-achtige sfeer. De kunstmarkt wordt opgeluisterd met live muziek en de gezellige terrassen creëren een sfeervolle dag.

 9. 4

  Randrock Vriezenveen

  Op Hemelvaartsdag (26 mei) kunnen muziekliefhebbers tijdens Randrock Vriezenveen genieten van rockmuziek. En wel met artiesten als George Baker en Tim Akkerman, die beiden landelijk bekendheid genieten, op het podium. Er is ook een gezellig foodplein met diverse foodtrucks, speciale bieren en bijzondere wijnen.

 10. 3

  Weizen Wandeling

  Ga zondag 29 mei gezellig met je vrienden op pad en geniet ondertussen van verschillende Weizen bieren tijdens de Weizen Wandeling in Deurningen. De route van 6,5 kilometer start en finisht op Pelle's Weizenplein, waar je de hele middag en avond kunt blijven bier drinken! Onderweg ontvang je 6 heerlijke Weizen bieren en lekkere hapjes.

 11. 2

  Historische Vervoersdagen Museum Buurtspoorweg

  Een ritje maken in een oude stoomtrein? Op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) én vrijdag 27 mei beleef je het bij Museum Buurtspoorweg. Niet alleen de stoere (stoom)treinen zullen deze dag extra vaak rijden, je kunt ook een tochtje maken in een nostalgische bus en een ouderwetse huifkar.

 12. 1

  Kamperen met de familie in Overijssel

  Kamperen met kinderen is één groot feest. In Overijssel zijn er verschillende campings waar je prima kunt vertoeven met kinderen. Leuk om te doen tijdens Hemelvaart!