Landgoed de Oldenhof

Gerhard Sloet bouwde havezate De Oldenhof omstreeks 1635. Na zijn dood in 1681 verkochten zijn erfgenamen De Oldenhof. Het landgoed wisselde daarna verschillende keren van eigenaar.

In 1776 kwam De Oldenhof in het bezit van Jan Arend Godert de Vos van Steenwijk tot Nijerwal, drost van Vollenhove. Hij verbouwde de havezate eind achttiende eeuw ingrijpend. In 1825 keerde De Oldenhof terug in eigendom van de familie Sloet. Nazaat Jan Willem Gerard baron Sloet bracht het landgoed in 1976 onder in de Stichting Oldenhof en het huis werd verbouwd.

De Oldenhof wordt gebruikt als trouwlocatie, vergaderingen, lezingen, kamerconcerten etc. Passende catering kan worden geregeld, evenals een rondleiding met uw gasten over het landgoed.

Landgoed De Oldenhof is, met uitzondering van de havezate binnen de grachten en de achterliggende tuin, opengesteld voor publiek. Na uw wandeling kunt u nog even nagenieten bij de Koffie- en Theeschenkerij in de boerderij op het landgoed. Het is mogelijk om te overnachten op het naastgelegen Natuurkampeerterrein De Oldenhof.

voorzieningen

Wifi

  • Gratis Wifi