Pleisterplaats De Barkel

Hexelseweg 52b, 7641 PR Wierden

Informatiepunt voor cultuurhistorie en archeologie. In het multifunctionele informatiepunt, tevens Rustpunt, wordt met moderne technieken de geschiedenis van de omgeving van Landgoed de Barkel verteld. Bijzonder is de grafheuvel reconstructie in de fraai aangelegde tuin met historische beplanting.

Verder zijn er in het informatiecentrum unieke documenten en en voorwerpen te zien. Naslagwerken, literatuur en magazines geven informatie over cultuurhistorie, archeologie, natuurbeheer etc.

Het informatiepunt biedt ook uitstekende mogelijkheden voor: - Workshops voor volwassenen en kinderen (op afspraak en bij inschrijving). - Groepsbijeenkomsten

De twee ruime en luxe zit/slaapkamers zijn gesitueerd in een bijgebouw op het landgoed. Op de begane grond bevindt zich de toilet en de trap naar de bovenverdieping. Beide zit/slaapkamers op de bovenverdieping hebben een tafel voor 4 personen, een kamer heeft een loungebank en tv en de andere kamer een bureau. Op de overloop ligt een badkamer(gedeeld. Het ontbijt wordt geserveerd in een aparte ruimte, de Pleisterplaats.

Contactgegevens

Pleisterplaats De Barkel

voorzieningen
  • checkmark Erfgoed
  • checkmark Natuurhistorie
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Tourist Info Wierden.
Zoek advies!