Typisch Overijssel

De 5 mooiste kastelen en landgoederen in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 9924 x bekeken

Wist je dat Overijssel verschillende landgoederen en kastelen kent? Hier ruik je de geschiedenis. Welke kastelen en landgoederen zijn de moeite waard? Maak een romantische wandeling, zet de voeten op de trappers of boek een rondleiding.

 1. 5

  Landgoed Twickel - Delden

  Vlakbij het Twentse stadje Delden ligt Landgoed Twickel. Op ruim 4000 hectare vind je een kasteel, boerderijen, watertoren, houtzagerij en prachtige tuinen. Kasteel Twickel is een van de mooiste kastelen van Nederland, zowel van de buiten- als binnenkant. Extra bijzonder: dit is geen museum, maar een woonhuis. Een rondleiding kan op een beperkt aantal dagen en kost €15 per persoon.

 2. 4

  Landgoed de Haere - Olst

  Aan de IJsseldijk, tussen Olst en Deventer, is Landgoed De Haere gelegen. Op de benedenverdieping is Kasteel Haere gevestigd. Dit is een heerlijke plek om op adem te komen na een mooie wandeling over het landgoed of om aan te schuiven bij een huiskamerconcert. Op het landgoed vind je ook De IJssellinie, de verdedigingslinie langs de IJssel. Een bezoek waard!

 3. 3

  Landgoed Singraven - Denekamp

  Landgoed Singraven, ongeveer 500 hectare groot, ligt langs rivier De Dinkel. Op het landgoed kijk je je ogen uit. Bewonder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen. Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden en moerassen. Hier vind je zowel cultuurhistorie als fiets- en wandeltochten door de adembenemende natuur.

 4. 2

  Landgoed Nieuwe Rande - Diepenveen

  Net buiten Deventer vind je het prachtige landgoed Nieuwe Rande. Je kunt heerlijk wandelen en fietsen over het landgoed; er lopen verschillende wandelroutes van 2,5 tot 20 kilometer en mooie fietsroutes va 10 tot 30 kilomter. Tip: overnacht bij Hotel Gaia. Over een lange oprijlaan bereik je het zonnig gekleurde landhuis.

 5. 1

  Den Alerdinck - Laag Zuthem

  De Historische Buitenplaats Den Alerdinck is een unieke locatie in Nederland. Het kasteel, omgeven met een 3 km lange slotgracht, de historische panden op het terrein, waaronder een koetshuis daterend uit 1650, en de prachtige tuinen maken het tot een serene omgeving waar iedereen tot rust kan komen.

  En, welk kasteel of landgoed is jouw favoriet? Ga er dit weekend nog heen!