Landgoed Warmelo

Stedeke 11, 7478RV Diepenheim

Middeleeuws Kasteel uit 1339 in Diepenheim met opengestelde tuinen. In het verleden heeft Prinses Armgard, de moeder van Prins Bernhard, hier gewoond.

Landgoed Warmelo is gelegen aan de rand van het stedeke Diepenheim in de gemeente Hof van Twente. In 1952 is het huis aangekocht door Prins Bernhard. Zijn moeder, Prinses Armgard heeft tot haar dood in 1971, het huis bewoond.

Prinses Beatrix en haar zussen kwamen graag bij hun oma Prins Armgard op bezoek. Kasteel Warmelo was een warm adres voor de Oranjes. Niet voor niets spraken ze van het 'Warme Lo' en het 'Koude Loo' (Paleis het Loo waar oma Wilhelmina woonde). De prinsessen konden op Warmelo genieten van de prachtige tuinen en de grote gazons. Er waren volières met exotische vogels, én een aap. In het park konden ze heerlijk spelen en wandelen.

In 1976 is het landgoed verkocht aan de familie Avenarius, die het landgoed in gebruik heeft en het huis bewoond.

Het kasteel wordt omgeven door een park, met een totale oppervlakte van 7 hectare. Via een gemarkeerde wandelroute maak je kennis met vier eeuwen tuin-architectuur: 16e en 17e eeuwse franse stijltuin met onder anderen een rococovijver, beelden, een rozentuin en een vogeltuin; een in de 18e eeuw in engelse stijl aangelegd pinetum, een berkenlaan, een sterrebos en vijverpartijen. Het Warmelo bezit een grote collectie azalea's, grote rododendrons, exotische planten en vele kuipplanten. In het koetshuis bevindt zich een theeschenkerij.

De ingang en de parkeerplaats van het landgoed vind je aan de Borculoseweg in Diepenheim.

Op deze historische buitenplaats kun je gebruik maken van de diverse faciliteiten die het landgoed biedt. - Stijlvol trouwen
- Vervoer per historisch rijtuig
- Feestelijke recepties
- Vergaderen in historische omgeving
- Intieme concerten
- High Tea
- Cursussen en voordrachten

Helaas zijn honden niet toegestaan.

Contactgegevens

Landgoed Warmelo

voorzieningen
Toegankelijkheid
  • checkmark Rolstoeltoegankelijk
Geschreven over deze locatie
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door HofMarketing.
Zoek advies!