De wintermaanden hebben altijd iets magisch. (Hanze)steden veranderen in sprookjesachtige taferelen met sfeervolle verlichting, bijzondere evenementen, verrassend veel cultuur en een authentieke sfeer, gewoon in Nederland!

Van binnen en van buiten

Bijzondere musea

Kerst in Enschede

Rondom de kerstdagen is Enschede prachtig versierd. Beleef de magische sferen in Enschede. Loop door het Winter Wonderland en laat je verrassen! Ontmoet de lieflijke rendierfamilie met arrenslee of wandel door de romantische Long Lane of Love. Wil je op een actieve manier de stad bewonderen? Ontdek Enschede te voet. Wandel mee met Enschede Lights Up

Varen in de winter

Je zou wel denken? Varen in de winter.. maar dat is helemaal zo gek nog niet. Geniet van het prachtige decor van Weerribben-Wieden. Geen seizoen is hetzelfde in Weerribben-Wieden , in de winter is het uitzicht over de hooilanden en rietvelden prachtig! Met een beetje geluk is het landschap nog bedekt met een laagje sneeuw. Zie onderweg hoe de rietsnijders in de winter hun eeuwenoude ambacht uitvoeren. Een echte belevenis! Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk ze hier.

Genieten van de natuur

De mooiste wandelingen voor in de winter

Een frisse neus halen in prachtige historische stadjes, of heerlijk wandelen door fenomenale landschappen, allemaal mogelijk in Overijssel. Wandelen tijdens de winter geeft je een boost. Niet voor niets worden er in de wintermaanden speciale wandelingen georganiseerd, zoals stadswandelingen met gids, winterwandelingen en kerstwandelingen.