De wintermaanden hebben altijd iets magisch. (Hanze)steden veranderen in sprookjesachtige taferelen met sfeervolle verlichting, bijzondere evenementen, verrassend veel cultuur en een authentieke sfeer, gewoon in Nederland!

Geniet optimaal van de authentieke ambiance

De winter is betoverend

Wat te doen in de kerstvakantie?

Bezoek de prachtige steden of dorpen van Overijssel. Kijk je ogen uit tijdens de lichtbeeldenroute en volg een audiotour in Zwolle. Misschien hebben we wel geluk en kunnen we schaatsen op natuurijs. Wil je liever overnachten in kerstsferen? Boek je overnachting bij kersthotel Hoog Holten verscholen in de bossen van natuurgebied De Sallandse Heuvelrug. Liever ergens anders overnachten? Bekijk hier de mogelijkheden.

Let op! Voor de periode van 19 december 2021 tot en met 14 januari 2022 is het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Van binnen en van buiten

Bijzondere musea

Kerst in Enschede

Rondom de kerstdagen is Enschede prachtig versierd. Beleef de magische sferen in Enschede. Loop door het Winter Wonderland en laat je verrassen! Ontmoet de lieflijke rendierfamilie met arrenslee of wandel door de romantische Long Lane of Love. Wil je op een actieve manier de stad bewonderen? Ontdek Enschede te voet. Wandel mee met de Stadswandeling 053 en geniet onderweg van heerlijke hapjes of een high tea!

Varen in de winter

Je zou wel denken? Varen in de winter.. maar dat is helemaal zo gek nog niet. Geniet van het prachtige decor van Weerribben-Wieden. Geen seizoen is hetzelfde in Weerribben-Wieden , in de winter is het uitzicht over de hooilanden en rietvelden prachtig! Met een beetje geluk is het landschap nog bedekt met een laagje sneeuw. Zie onderweg hoe de rietsnijders in de winter hun eeuwenoude ambacht uitvoeren. Een echte belevenis! Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk ze hier.

Genieten van de natuur

De mooiste wandelingen voor in de winter

Een frisse neus halen in prachtige historische stadjes, of heerlijk wandelen door fenomenale landschappen, allemaal mogelijk in Overijssel. Wandelen tijdens de winter geeft je een boost. Niet voor niets worden er in de wintermaanden speciale wandelingen georganiseerd, zoals stadswandelingen met gids, winterwandelingen en kerstwandelingen.

@Home

Het advies blijft natuurlijk om zoveel mogelijk thuis te blijven. Gelukkig is er ook vanuit huis genoeg te doen! Speel samen met je gezin het Ganzenbord van Overijssel en laat eten bezorgen van je favoriete lokale restaurant, of doe met je kinderen mee met de online workshop chocola maken bij Tetem.

Het ultieme kerstgevoel vanuit de auto

De manderveense aardbei organiseerd dit jaar de Kerst Drive-in. Kerstbomen, kerstmannen, lichtjes, vuurkorfen en natuurlijk het kerstverhaal. Waan je in kerstsferen en genieten van een overheerlijke wafel, smoothie of warme chocolademelk.

Stap in de auto >