Verrassende routes

3 winterwandelingen in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 3373 x bekeken

De sneeuw kraakt en knispert onder je schoenen, om je heen een en al sereniteit. De sneeuw verraden dat er herten en hazen in de buurt zijn. Het is muisstil. De winter zorgt voor ware sprookjeslandschappen. Sta vroeg op, pak je dik in en maak een heerlijke lange winterwandeling. Waar geniet je van de winterse taferelen?

 1. 3

  Kastelenwandeling Diepenheim

  De indrukwekkende kastelen met daaromheen een sereen, wit landschap zorgen voor een sprookjesachtig, bijna onwerkelijk geheel. Knijp jezelf gerust even in je arm en kom er achter dat dit écht bestaat in Nederland. Je kunt kiezen voor een route van 7,5 of 15 kilometer. Beide routes worden bewegwijzerd en gaan over verharde en onverharde wegen.

 2. 2

  Winterwandeling Veenmuseum

  De winter doet iets bijzonders met de Engbersdijksvenen. Kom er zelf achter en kies voor een van de wandelroutes (tussen de 1 en 5 kilometer) door het prachtige landschap. Koop daarna bij het Veenmuseum een warme chocolademelk en een kommetje snert en warm lekker op bij de houtkachel of vuurkorf (tijdens lockdown niet geopend).

 3. 1

  Midwinterhoornwandelingen Salland

  In Salland zijn tijdens de wintermaanden verschillende midwinterhoorn wandelingen. Tijdens zo’n wandeling kom je alles te weten over de eeuwenoude traditie midwinterhoornblazen. Onderweg hoor je het mystieke geluid van de hoorn, die wel tot 8 kilometer ver draagt! Houd de websites van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer in de gaten! Ook Landgoed Twickel, Holterberg.