Verrassende routes

5 winterwandelingen in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 4623 x bekeken

Let op! Check voorafgaand altijd de website van het betreffende evenement en houdt de website van het RIVM in de gaten voor de actuele corona maatregelen.

De sneeuw kraakt en knispert onder je schoenen, om je heen een en al sereniteit. De sneeuw verraden dat er herten en hazen in de buurt zijn. Het is muisstil. De winter zorgt voor ware sprookjeslandschappen. Sta vroeg op, pak je dik in en maak een heerlijke lange winterwandeling. Waar geniet je van de winterse taferelen?

 1. 5

  Stadswandeling 053 Enschede

  Stadswandeling 053 organiseert verschillende wandelingen in Enschede. Doe mee met de High Tea Walk en geniet van de heerlijke hapjes, of volg de gezellige avondwandeling door de verlichte stad.

 2. 4

  Kerstman-pad

  De kerstman is aangekomen en heeft het kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug omgetoverd tot een Kerstman-pad! Wandel langs de houten kerstmannen en doe verschillende spellen en opdrachten in het bos! Klouter over de obstakels en ga op onderzoek uit in het bos!

 3. 3

  Winter Nature Experience

  Ga wandelen op de Holterberg en breng op 28 december en 4 janurari een bezoekje aan de Winter Nature Experience bij natuurmuseum de Holterberg. Ontdek hoe dieren de winter doorkomen. Je krijgt een tas met plattegrond waarmee je op verschillende plekken in het Bos van Daantje Das komt en leuke leerzame opdrachten uitvoert!

 4. 2

  Winterse stadswandeling

  Wandel met een gids door schemerig en donker, maar ook sfeervol Zwolle. Tijdens de wandeling kom je langs de lichtbeelden, loop je door gezellige straatjes en steegjes en drink onderweg een kop warme chocolademelk.

 5. 1

  Midwinterhoornwandelingen Salland

  In Salland zijn tijdens de wintermaanden verschillende midwinterhoorn wandelingen. Tijdens zo’n wandeling kom je alles te weten over de eeuwenoude traditie midwinterhoornblazen. Onderweg hoor je het mystieke geluid van de hoorn, die wel tot 8 kilometer ver draagt! Houd de websites van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer in de gaten! Ook Landgoed Twickel, Holterberg.

Toon meer verhalen

Ook interessant