Waarom de leukste kerstmarkten van Nederland in Overijssel te vinden zijn

  • 2 minuten opladen
  • 982 x bekeken

Kerst is onderweg, dat betekent kerstlichtjes, kerstbomen, kerststerren en misschien wel sneeuw in de steden! Maar waar vind je nou de leukste kerstmarkten van Nederland? Ga een weekendje op pad naar een van de gezellige steden in Oosten van Nederland. Hier scoor je de leukste kerst accessoires, drink je de beste glühwein, smikkel je van de lokale specialiteiten en draai je een rondje op de schaatsbaan.
Let op: door de huidige coronamaatregelen hebben veel kerstmarkten doen besluiten om het niet door te laten gaan. Check de informatie bij het desbetreffende evenement.

Bijzonderste kerstmarkten in Overijssel

De pittorekse dorpen en steden in Overijssel worden in december omgetoverd tot sprookjesachtige plekken. Je stapt in een tijdmachine als je de beste én leukste kerstmarkten van Nederland bezoekt met prachtige theater- of kunststukken, gezellige eet- en drinkgelegenheden en de leukste kerstkraampjes. Kleed je warm aan en laat je betoveren. Breng een bezoekje aan de Kerstmarkt in Diepenheim, struin over de markt om allerlei originele kerstcadeaus te shoppen. Daarna nog zin in een wandeling? Wandel de sprookjesachtige Kastelenwandeling (10 of 15km).

Echt een bezoekje waard is de Kerstmarkt in Doesburg! Sfeer zoals alleen Doesburg heeft, tegen een decor van middeleeuwse pandjes. Al jaren is de Kerstmarkt in de Hanzestad Doesburg een absoluute publiekstrekker. Beklim de kerktoren van de Grote of Martinikerk of beleef de levende kerstal, dennenbomen, zingende koren en zo'n 125 kramen.

Niet te vergeten Enschede. Enschede doet ieder jaar zijn best om de decembermaand weer extra bijzonder te maken. Van 11 december tot en met 9 januari wordt de Twentse stad omgetoverd tot Winter Wonderland. Gezellig met de kinderen of misschien wel als date? In het Enschedese stadhuis kan je een kijkje nemen in de culturele stadsherberg. Er is hier een vol programma met allerlei activiteiten: van muzikale en theatrale optredens, tot verhalen en gedichten. En als je er dan toch bent, kijk dan meteen even bij de levende kerststal.

Dacht je dat kerstmarkten alleen leuk waren in Duitsland? Dat heb je fout! Ook de kerstmarkten in Nederland hebben genoeg te bieden. Op de kerstmarkt in Denekamp lijkt het net alsof je op een van de Duitse kerstmarkten rond loopt. Wat zo leuk is aan deze kerstmarkt, is dat het samenvalt met de Grote Twentse Midwinterhoornwandeling. Na een gezellige wandeling kan je de sfeervolle kerstmarkt op het Nicolaasplein ontdekken. Er is een intocht, authentieke kerststal, muziekoptredens, schaapskudde en meer.