Doe-tips

Wat te doen op Eerste Kerstdag in Overijssel?

  • 3 minuten opladen
  • 936 x bekeken

Kerstmis zal er dit jaar anders uitzien. Ondanks de huidige situatie is er genoeg te doen op Eerste Kerstdag in Overijssel. Wat zijn de leukste activiteiten, uitjes en arrangementen tijdens Eerste Kerstdag? Wij hebben het voor je uitgezocht!

De leukste Eerste Kerstdag activiteiten

In Overijssel hoef jij je tijdens Eerste Kerstdag zeker niet te vervelen. Er zijn tal van gezellige en leuke activiteiten te beleven. Ga bijvoorbeeld met het hele gezin wandelen in de Overijsselse natuur. Met 56 prachtige en afwisselende natuurgebieden is er altijd wel een optie bij. Daarnaast mag een wandeling of fietstocht door de Nationale Parken de Sallandse Heuvelrug en de Weerribben-Wieden niet ontbreken. Hier geniet je van de gezonde buitenlucht tijdens Eerste Kerstdag.

Nog zo’n gezellige activiteit op een Eerste Kerstdag is het bezoeken van één van de vele karakteristieke steden en dorpjes van Overijssel. Wandel door prachtig verlichte straatjes en houd jezelf warm met een take-away chocolademelk. Tijdens een bezoek aan de Hanzesteden ben je gegarandeerd van een geslaagde dag vol leuke activiteiten.

Quality time met familie is natuurlijk ook belangrijk tijdens Kerstmis. Verblijf samen op een vakantiepark in Overijssel. Op Waterpark Belterwiede profiteer je van een luxe villa aan het water, ideaal om de Weerribben-Wieden en Giethoorn te ontdekken. Wat te doen op Eerste Kerstdag? Ga samen koken en spelletjes doen tijdens je verblijf in Overijssel. Of relax op Vakantiepark Mölke en ontdek het winterse landschap tijdens een activiteit, zoals een kanotocht over de Regge. Je kunt op dit vakantiepark kiezen uit diverse luxe accommodaties, waaronder een boomhut, river lodge en babybungalow. Of wat dacht je van een overnachting in het kersthotel? Hoog Holten is omgetoverd tot een echt kersthotel met duizenden lichtjes, kerstfiguren, kersttakken, opgetuigde kerstbomen en nog veel meer..

Winter in Giethoorn
Winter in Giethoorn

Op Eerste Kerstdag beleef je de meest sfeervolle uitjes in Overijssel! Kerstmis staat in het teken van gezellig samen zijn en activiteiten ondernemen. Dit kan een actieve wandeling of fietstocht zijn, maar ook een culinair arrangement of romantische overnachting in Overijssel.

Met kinderen is een uitje naar Attractiepark Slagharen op Eerste Kerstdag extra leuk. Het pretpark is dan omgetoverd tot Winter Slagharen met lampjes, een schaatsbaan en winterse sferen. Of ontdek het indrukwekkende Landgoed Twickel in Ambt Delden nabij Hengelo. Hier vind je een bezoekerscentrum, landgoedwinkel, oranjerie en grote bossen. Dat is dus ideaal voor een Eerste Kerstdag activiteit.

Uiteten tijdens Eerste Kerstdag

Restaurants in Overijssel zijn er in alle soorten en maten. Voor een exclusief diner is sterrenrestaurant de Librije in Zwolle natuurlijk perfect. Hier geniet je van culinaire hoogstandjes onder het genot van een lekker wijntje. Ook Restaurant 't Veerhuys is gezellig aagekleed voor de kerst. Op zowel eerste als tweede kerstdag zijn ze geopend voor een sfeervol kerstdiner. Liever genieten van een drie-gangen, vier-gangen of vijf-gangen kerstarrangement? Kom dan tijdens kerst naar Carelshaven en geniet van de diverse mogelijkheden!