Je hoeft er echt niet voor naar Zuid-Frankrijk. Doe jezelf een plezier en rijd in nog geen twee uur naar het ideale vakantieadres voor families: Overijssel. Terwijl de kinderen zich vermaken op de camping of het vakantiepark, doe jij waar vakantie voor bedoeld is: op adem komen. Samen plezier maken doe je in de speelbossen, klim- en doeparken, stuifduinen, strandjes, meren en zwembaden. Ook leuk: met het hele gezin op koesafari. Regent het? Ideaal weer voor een attractiepark of indoor speelpark. Daar krijgt iedereen energie van.

Alles voor de kleine ontdekker

In Overijssel is zoveel leuks te beleven tijdens een vakantie met kinderen, dat jullie elke dag wat anders kunnen doen. Op avontuur met de boswachter, driemaal over de kop in het attractiepark, kanovaren, klimmen, als echte wolven struinen door het bos, op koe-safari, het leven op de boerderij ontdekken… Kortom, mogelijkheden genoeg om tijd door te brengen met het hele gezin. Eén of meerdere nachtjes overnachten in Overijssel is dan ook zeker aan te raden. Zo kunnen jullie nog eenvoudiger veel van de omgeving ontdekken, zonder dat je tijd in de auto hoeft door te brengen. Wat gaan jouw kinderen het leukste vinden?

Bekijk hier onze attracties

Leuke attracties in Overijssel

Geniet in de leukste attractieparken

Staan jouw kinderen ook te springen bij het idee van een dagje naar een attractiepark? Dan hebben we goed nieuws. Overijssel heeft namelijk een aantal super leuke pretparken voor jullie. Wat dacht je van het nostalgische familiepretpark De Waarbeek in Hengelo? Neem plaats in de antieke zweefmolen, leef je uit in de botsauto's of zweef hoog in de lucht in de zweefbaan. Voor de allerkleinsten zijn er speciale attracties en speelplaatsen. En dat allemaal voor een vaste lage prijs, inclusief eten en drinken. Zo weet je van tevoren precies hoeveel je kwijt bent aan een gezellig dagje met je gezin.

In Overijssel ligt ook het bekende attractie- en vakantiepark Slagharen. Duik in de wereld van het Wilde Westen en ga op avontuur in de spannende attracties. Durven jullie in de wildwaterbaan of gaan jullie liever in het bubbelbad in het waterpark? Het is ook mogelijk om in het vakantiepark te overnachten, zodat jullie nog langer kunnen genieten van alle leuke attracties.

Ook in familiepretpark Hellendoorn kun je met het hele gezin een fantastische dag hebben. Durven jullie in een van de achtbanen? Zweef hoog in de lucht in de piraten-zweefmolen of bekijk het park vanaf de rug van een dinosaurus. Er zijn attracties voor alle leeftijden, dus ook de kleintjes zullen hier een geweldige dag beleven.

Wat kun je doen bij slecht weer?

Is het niet zulk mooi weer? Ook dan kun je in Overijssel een leuke dag met je kinderen beleven. Een indoorspeelparadijs vinden de kinderen altijd een goed idee. Als je geen zin hebt om naar een 'standaard' binnenspeeltuin te gaan is Giga Konijnhol in Beerze een aanrader. Geen felgekleurde speeltoestellen hier, maar robuuste houten constructies. Maar ook volwassenen hoeven zich niet te vervelen. Je kunt hier ook biljarten, bowlen en zwemmen.

Wil je de kinderen lekker laten spelen terwijl je zelf kunt genieten van een heerlijk buffet? Ga dan eten bij Restaurant Fox. Ze hebben hier namelijk niet alleen heerlijk eten, maar ook een indoorspeeltuin van maar liefst 120 m2. Terwijl jij en je partner in alle rust kunnen genieten van alle hapjes en drankjes hebben de kinderen de tijd van hun leven in de speeltuin. Dat is nog eens een win-win situatie.

Vinden jouw kinderen piraten ook zo stoer? Dan zullen ze zich zeker vermaken in de grote indoorspeeltuin Kids City in Borne. Kinderen zullen hier de spannendste piratenavonturen beleven. Ze kunnen op bezoek gaan in de kapiteinskajuit, dansen in de onderwaterdisco of chillen in de piratenbios. Zelf kun je, terwijl je kinderen zich uitleven, genieten van heerlijke gerechten van de uitgebreide menukaart, een fijn tijdschrift lezen of een gezelschapsspel spelen.

Hebben jullie wel zin in een dagje in een 'traditionele' binnenspeeltuin? Ook dan heeft Overijssel meer dan genoeg opties. Ga bijvoorbeeld naar Ballorig, Avontura of Monkey Town in Enschede. Ook in andere plaatsen vind je deze bekende binnenspeeltuinen.