Doe-tips

8 x Binnenspeeltuinen in Twente waar je de grootste avonturen beleeft

 • Geschreven door Maryke
 • 5 minuten opladen
 • 14537 x bekeken

Zijn jouw (klein)kinderen gek op klimmen en klauteren, op glijden, bouwen en graven? Dan ben je ‘bij ons’ in Twente op de juiste plek. In Twente zitten namelijk heel veel bijzondere binnenspeeltuinen waar jouw kinderen de grootste avonturen kunnen beleven. Een indoor speeltuin met gezellige mascottes die je meenemen naar het avontuur, een overdekte speeltuin waar kinderen lekker de beest mogen uithangen of een binnenspeeltuin waar zelfs de allerkleinsten zich vermaken.

In Twente vind je van alles wat, voor jong en oud, voor jongens en meisjes, voor de durfallen en voor de bangeriken. Of je je nu tussen de piraten, in het zand of in een konijnenhol onder grond bevindt, elke binnenspeeltuin in Twente biedt een avontuurlijke ervaring voor jouw gezelschap. Bij alle binnenspeeltuinen is er ook gedacht aan de innerlijke mens, in Twente laten we je echt niet uitgehongerd naar huis gaan. Hieronder 8 x indoor speeltuin Twente, speciaal voor jou geselecteerd.

 1. Avontura, indoor speeltuin Enschede

  Bij Avontura is spelen in een groot indoor speelparadijs een avontuur voor iedereen. Okke & Pi staan te wachten om te spelen en samen op avontuur te gaan. En dat is een makkie, want er is genoeg te doen. Elk speelplein heeft haar eigen thema. Hier kunnen de kinderen klimmen, klauteren, glijden en bouwen. Zijn ze moe? Bestel dan iets lekkers op het uitgebreide horecaplein. Voor wachtende papa’s, mama’s, opa’s en oma’s is er gratis Wifi en eventueel ook een rustige plek om te lezen, te werken of om gezellig bij te kletsen.

 2. Monkey Town, overdekte speeltuin Enschede en Almelo

  Ook Monkey Town kan je bekend in de oren klinken. Want er is altijd wel een vestiging bij jou in de buurt. In Twente vind je een Monkey Town in Almelo en Enschede. Op beide plekken kunnen kinderen van 1 tot 12 jaar helemaal losgaan in de grote binnenspeeltuin. Kinderen mogen hier de hele dag de beest uithangen en onbezorgd spelen op of in de verschillende attracties. Er zijn glijbanen, ballenbakken, lasergame arena’s, kindertrampolines en voetbalkooien. Er is ook een speciale peuterzone voor kinderen van 1 t/m 3 jaar. Voor de ouders is er een comfortabele horecagelegenheid waar je rustig en relaxed kunt zitten.

 3. Ballorig, binnenspeeltuin Enschede en Nijverdal

  Ballorig heeft maar liefst 43 vestigingen in Nederland en Duitsland. Dus misschien ben je al bekend met dit leuke uitje met kinderen van 0 t/m 12 jaar. Ballorig heeft in Twente twee vestigingen, namelijk in Nijverdal (op de grens van Twente en Salland) en in Enschede. Terwijl de kinderen spelen in de indoor speeltuin Twente kunnen de ouders genieten van een heerlijke koffie uit het restaurant, van gratis Wifi en van een magazine uit de leeshoek. Het fijne van Ballorig is dat er ook een aparte speelhoek is voor de allerkleinsten.

 4. Kids City, binnenspeeltuin Borne

  In Borne zit wel een hele unieke binnenspeeltuin. Kids City is namelijk niet zomaar een binnenspeeltuin, want doorsnee kennen ze niet. Kids City beschikt over een grandioze piraten gethematiseerde accommodatie, een grote binnenspeeltuin én enthousiaste en betrokken piraten. Je kunt je laten schminken als een piraat, dansen met dj-piraat in de disco, uitrusten in de kinderbioscoop en kennismaken met kapitein Kid, Mattie de Scheepsmuis en Pipi Langkous. Wil je na het spelen lekker uit eten met je kinderen? Ook daarvoor ben je hier op de juiste plek.

 5. Familierestaurant Troubadour in Tubbergen

  In Tubbergen, midden in Twente, ligt het kindvriendelijke familierestaurant Troubadour. Een heerlijke en landelijke plek met onder andere een hele leuke binnenspeeltuin. Kinderen klimmen en klauteren via de verschillende obstakels naar de glijbaan om daarna via de gele of de rode glijbaan weer een nieuwe route te vinden. Bij Troubadour is de combinatie eten en spelen een dikke vette aanrader. Er is ook een recreatie bowlingbaan waar je samen een balletje kunt gooien.

 6. Beerze Bulten, Giga konijnenhol in Beerze

  Beerze Bulten is een vakantiepark waar je ook terecht kunt om te zwemmen en om te spelen in het Giga Konijnenhol. In indoor speelparadijs het Giga Konijnenhol hoef je je nooit te vervelen. Echte avonturiers kunnen klimmen in de 10 meter hoge nettenstructuren waar ze kunnen spelen met giga grote ballen en hierna naar beneden kunnen roetsjen. Alles is onder de grond is, net als een echt konijnenhol. Lekker warm en droog dus. Kinderen kunnen ook knutselen en kleuren in de knutselhoek. Extra leuk, om 15:00 uur is er een theatershow met Bultje in de hoofdrol.

 7. Vakantiepark & Partycentrum Mölke in Zuna

  Bij Mölke in Zuna kun je overnachten, zwemmen, bootje varen, maar ook spelen in de grote overdekte binnenspeeltuin. Deze indoor speeltuin heeft een glijbaantje, een hoge uitkijktoren, een touwbrug, een evenwichtsbalk, een ballenbak en nog heel veel meer. Jullie kunnen je hier, met een klein of groot gezelschap, gemakkelijk een hele middag of avond vermaken. De binnenspeeltuin ligt lekker centraal in het partycentrum zodat alle kinderen er kunnen spelen. Ouders, opa’s en oma’s kunnen op hun gemak genieten van een heerlijke kop koffie of een hapje bij het Dinercafé & Pannenkoeken, waar niemand hoeft te verhongeren.

 8. Café, restaurant & speeltuinen Morskieft in Reutem

  Bij café, restaurant & speeltuinen Morskieft is er van alles te doen. Zo is er onder andere een heerlijke binnenspeeltuin waar je perfect zit als het buiten regent of koud is. Niemand hoeft zich hier te vervelen, want er zijn schommels, wipwappen, draaimolens, klimtoestellen, glijbanen, springkussen, trampolines, familieschommels en nog heel veel meer. De binnenspeeltuin is voorzien van speciaal zand zodat kinderen een veilige ondergrond hebben om op of in te spelen. In de uitstekende keuken van het restaurant bestel je een snack of iets lekkers van de uitgebreide menukaart.

Geschreven door Maryke

Maryke Mondria is freelance marketing creative uit Enschede (MetMaryke). Ze trekt er graag op uit met haar gezin en ontdekt elke keer weer nieuwe pareltjes in Twente. Inspireren en delen staat hierbij centraal. Dit is terug te vinden op haar Instagram kanaal @marykemondria.