Voor de kleine ontdekker

De 21 leukste dagjes weg met kinderen in Overijssel

 • 5 minuten opladen
 • 94090 x bekeken

Van spelletjes tot sportactiviteiten en workshops. In Overijssel is een dagje weg met kinderen een gezellige boel! Gegarandeerd een lach op het gezicht van je kind, terwijl jij ontspannen kunt genieten van een kop koffie. Ten minste … de kans is groot dat het kind in je naar boven komt en je gezellig meedoet met één van deze uitjes in Overijssel.

 1. 21

  Dierenpark Taman Indonesia

  Wel eens gehoord van katten die de duurste koffiebonen uitpoepen? Of Beo’s die kunnen praten? Neem dan eens een kijkje in tropisch dierenpark Taman Indonesia. In deze kleinschalige dierentuin vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië. Kan je genieten van Indische hapjes en drankjes in het eethuis, en een kijkje nemen in een Mentawai-paalwoning. Of je ogen uitkijken bij de exposities en winkeltjes met leuke en lekkere spulletjes. Taman Indonesia heeft 2023 de Bronzer Award 'Leukste uitje van Overijssel' gewonnen bij de ANWB-verkiezing. Zeker dus een top tip!

 2. 20

  Klimmen in Paasloo

  Voel je als Tarzan en klim, klauter, balanceer, zwier, zweef en roetsj door Klimbos Paasloo. Er zijn vier verschillende parcoursen met meer dan vijftig hindernissen.

 3. 19

  Lopen op water in Sint Jansklooster

  Je loopt óp het water als je het vlonderpad of laarzenpad door natuurgebied de Wieden in Overijssel volgt. Je wordt omringd door water en moeras.

 4. 18

  Spelen in het bos van Nijverdal

  Het Speelbos in Nijverdal is twee kilometer lang. Hier wandel je niet, hier speel je. Kinderen kunnen hier hutten bouwen, klimmen, klauteren, slingeren, schommelen en het bos verkennen.

 5. 17

  Dieren spotten op de Holterberg

  In het Natuurmuseum Holterberg ontdek je meer dan duizend dieren. Er zijn ook diorama’s, waar je allerlei beesten in een ‘natuurlijke’ omgeving ziet.

 6. 16

  Pannenkoeken eten in Klein Afrika

  Het is een speeltuin, dierentuin én restaurant in één: Klein Afrika in Oldenzaal. Hier eet je pannenkoeken met mooie namen zoals ‘Olifant’, ‘Struisvogel’ en ‘Zebra’.

 7. 15

  Leef je uit in Raalte

  Ultralange glijbanen, trampolines, kabelbaan, zwembad: de Flierefluiter is een speeltuin waar je je buiten én binnen helemaal kunt uitleven. Bonus: er is ook een kinderboerderij.

 8. 14

  Kanovaren in Mastenbroek

  Tussen de weilanden van polder Mastenbroek in de IJsseldelta is het bijzonder kanoën. Je komt op plekken waar je anders niet kunt komen.

 9. 13

  Stoer doen in Oldenzaal

  Het speelbos van Hulsbeek is voor stoere meiden en jongens. Er is genoeg te doen, waaronder klimmen, schommelen en touwslingeren. Ook is er een kabelbaan.

 10. 12

  Op laarzen langs de IJssel

  Het dorpje Zalk ligt in een bocht van de IJssel. Daar ligt een mooi laarzenpad, dwars door – drassige – weilanden. Die laarzen heb je dus zeker nodig.

 11. 11

  Luieren in hangmatten in Lemele

  In speelbos In het hol van de Leeuw, bovenop de Lemelerberg kun je eindeloos klimmen, zwaaien, kruipen en verstoppen. Ben je moe? Dan rust je uit in een van de hangmatten.

 12. 10

  Zand scheppen in de Sahara

  In de buurt van Ommen ligt zandverstuiving de Sahara. In deze mooiste zandbak van Overijssel kun je eindeloos spelen terwijl je ouders picknicken.

  Foto: Gijs Versteeg

 13. 9

  Ziplinen in Deurningen

  Heen klauter je via kabels, balken, touwbruggen en netten door de bossen van Avatarz. Terug zoef je met de langste zipline van Nederland naar het beginpunt.

 14. 8

  De touwen in bij Rutbeek

  Helm op, klimgordel aan: klimmen maar! In het klimbos van Rutbeek klauter je via touwbanen van boom tot boom. Super spannend!

 15. 7

  Spetteren in Zwolle

  In Doepark Nooterhof beleef je op een bijzondere manier de natuur. Je kunt spetteren in een van de twee waterspeeltuinen in het park.

 16. 6

  Klompenatelier Dijkman

  Dat klompen maken niet suf is, bewijst Dijkman Klompen Atelier. Vol enthousiasme en met humor vertelt Martin over het oude ambacht van klompen maken. Daarbij vliegen de spaanders je bijna om de oren. Hakken met een bijl, snijden met een paalmes, boren met een lepelboor: het komt allemaal voorbij. Dit uitje in Overijssel voor kinderen is educatief en net even anders dan anders.

 17. 5

  Wandelen en ravotten

  In Twente ligt Hof Espelo, een prachtig landgoed waar je kunt genieten van de natuur. Zitten je kinderen vol energie en houden ze van spelen? Dan is een bezoek aan het speelbos ’t Klauterwoud niet te missen. Wandelen, sporten, fietsen, braakballen uitpluizen, paddenstoelen zoeken … het kan hier allemaal!

 18. 4

  Oog in oog met dieren

  Natura Docet Wonderryck Twente is een echt familiemuseum. Ben je benieuwd hoe de dieren in het dierenrijk eruitzien van dichtbij? Dan is dit een echte aanrader. Je staat oog in oog met fossielen, opgezette jonge dieren met een afwijking en leert bijvoorbeeld dat de kikker alles geel ziet. En in Funky Forest, een spannend fantasiebos, worden kinderen deel van een digitale wereld die ze zelf maken.

 19. 3

  Kinderboerderij Cantecleer

  Kinderboerderij Cantecleer heeft als doel om de interesse voor natuur en milieu te stimuleren. Je vindt er een speeltuin, eco-bos en boerderijwinkel. Kinderen kunnen op ponykamp, mee op survivaltocht of appels plukken in de prachtige fruitboomgaarden.

 20. 2

  Ezeltripje

  Een wandeltocht met ezels door de Twentse natuur - leuk voor de hele familie. Een leerzame en uitdagende trip (ezels zijn koppig!) van 7,5 kilometer door het Markelose landschap. Heide, naald- en loofbos wisselen elkaar af. . Eventueel kun je een picknick bijboeken en afsluiten met een heerlijk stukje taart en thee in de tuin van Ezelstal Barg Dieks.

 21. 1

  Een tropisch paradijs

  Wandel over avontuurlijke junglepaden met watervallen en ontdek duizenden soorten bijzondere orchideeën, tropische vogels, ondeugende aapjes en mysterieuze reptielen. De Orchideeën Hoeve is geheel overdekt en zeven dagen per week geopend. Er is ook een speelparadijs, je kunt vissen voeren en meedoen aan een spannende speurtocht door de tuinen.