Voor de kleine ontdekker

De 8 meest beestachtige uitjes van Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 25690 x bekeken

Babbelen met een kaketoe, op safari tussen de koeien of op zoek naar dinosauriërs. Een dagje met het hele gezin tussen de dieren is vermakelijk, gezellig én leerzaam. Ga op safari in Overijssel! Dit zijn de meest beestachtige uitjes van Overijssel.

 1. 8

  Picknicken tussen alpaca's

  Gezellig even ontspannen tussen de alpaca's met je sweet picknick pakket! Bij de Alpaca Boerderij leven de 11 tamste alpaca's van Nederland! De alpaca's zijn van baby af aan al gewend aan het bijzijn van mensen vandaar ze zo lief & tam zijn. Een deel van de alpaca's zijn als opvang babies hier terecht gekomen. Wil jij zeker zijn van een plekje raden wij je aan tijdig te reserveren.

 2. 7

  Tussen de koeien

  In de weilanden rondom de Vechtdal Hoeve in Arriën lopen mooie exemplaren van het Brandrode Vechtdal Rund rond. Om dit bijzondere koeienras van dichtbij te bewonderen, boek je een koesafari met tractor en huifwagen. Of je gaat sloepje-varen-koetje-kijken.

 3. 6

  In de tropen

  Bij Taman Indonesia in Kallenkote waan je je in de tropen. In deze dierentuin sta je oog in oog met diverse dieren uit Indonesië, zoals beo’s, Maleise bosuilen en loewaks. Meer Indonesische sfeer vind je op de pasar.

 4. 5

  Dieren knuffelen

  Spelen tussen de kippen, knuffelen met cavia’s, geiten aaien: er is van alles te doen op kinderboerderij Dondertman in Holten. Maak een ritje met de Dondertman Express of ontdek de groene omgeving terwijl je aan het klootschieten bent.

 5. 4

  Exotisch Twente

  Op het terrein van restaurant Klein Afrika in Oldenzaal huppelen in een kleine dierentuin uitheemse en inheemse dieren rond. Daarnaast omvat dit exotische stukje Twente ook een fijne speeltuin en een pannenkoekenrestaurant.

 6. 3

  Op de boerderij

  Bij kinderboerderij de Flierefluiter in Raalte hebben ze veel verschillende dieren. Ook is een kleine overdekte dierentuin waar je dieren mag knuffelen. Bij mooi weer mag je een ritje op een van de pony’s maken. Of je gaat spelen in de mooie binnen- en buitenspeeltuinen van deze grote kinderboerderij.

 7. 2

  Sfeervol landgoed

  Middenin het Twentse landschap in Enter ligt een sfeervol landgoed: Het Rheins. Je kunt hier recreëren, overnachten en vakantie vieren. Op het landgoed vind je ook een kinderboerderij met speeltuin.

 8. 1

  Zie ze vliegen

  In de volières van vogelpark De Lorkeershoeve in Lutten vliegen de meest uiteenlopende en kleurrijke vogels rond. Maak een praatje met de kaketoes. En verwonder je over de uilen, ibissen, papegaaien, roofvogels en andere dieren in dit bijzondere dierenpark in Overijssel.