Voor de kleine ontdekker

De 3 leukste uitjes van 2024 volgens de ANWB

 • 2 minuten opladen
 • 24124 x bekeken

Elk jaar houdt de ANWB een verkiezing voor het leukste uitje van het jaar. Iedereen kan hun stem uitbrengen en na de stemperiode worden de drie leukste uitjes per provincie bekend gemaakt. In Overijssel zijn er talloze gave uitjes, voor jong en oud. En voor 2024 mogen de volgende uitjes zich "de leukste uitjes van Overijssel" noemen volgens de ANWB. Van plek brons naar goud:

 1. 3

  Brons voor Dierenpark Taman Indonesia

  Wel eens een gehoord van katten die de duurste koffiebonen uitpoepen? Of Beo’s die kunnen praten? Neem dan eens een kijkje in tropisch dierenpark Taman Indonesia. Hier vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht en een wayangtheater.

 2. 2

  Zilver voor Kinderboerderij Dondertman

  Een pareltje verscholen tussen het natuurschoon van Twente. De kinderboerderij in Holten staat bekend om haar grote dierenrijk! Want naast de traditionele kinderboerderij dieren zijn er wallaby's, alpaca's, Schotse Hooglanders, herten, schildpadden en natuurlijk 'Sammy': de Ara. Kom ook spelen in de speeltuin. Van skelteren op een uitdagend parcours, glijbanen, klim en klauter toestellen tot eindeloos rondjes draaien in de draaimolen. Genoeg voor een heerlijk dagje uit!

 3. 1

  Goud voor de Flierefluiter

  Voor de vierde keer op rij goud voor De Flierefluiter! Wat startte als klein hobbybedrijfje is inmiddels uitgegroeid tot een plek waar je met het hele gezin een leuke dag kunt beleven. Kinderen gelukkiger laten worden door ouderwets te spelen in de speeltuin. Dat is voor de Flierefluiter belangrijk. Bij de grootste speeltuin van Overijssel kun zowel bij goed weer als bij slecht weer terecht. Binnen- en buitenspelen, knuffelen met dieren, pony rijden, skelteren... er is gewoon heel veel te doen!