Doe-tips

De 5 spannendste én leukste maisdoolhoven

 • 2 minuten opladen
 • 6028 x bekeken

Goed plannen want dit hoogzomerse uitje kan pas plaatsvinden vanaf juli – als de mais lang genoeg is - tot in september, als de rijpe kolven met stengel en al geoogst worden. Maar dan heb je ook wat: spannend uitgefreesde paden tussen twee meter hoog mais. Weet dan de weg naar de uitgang maar eens te vinden. Dichter bij de natuur kan bijna niet. Let op: check vooraf de openingstijden.

 1. 5

  Maisdoolhof, Blokzijl

  In het buitengebied van het toch al leuke Blokzijl vind je een avontuurlijk maisdoolhof. Struinend tussen de hoge kolven vinden je (klein)kinderen hun weg. Ter geruststelling: na ongeveer een uurtje staat iedereen weer buiten! Het maisdoolhof is onderdeel van de Strandhoeve en daar is nog veel meer te beleven!

 2. 4

  Groot Twents Maisdoolhof, Fleringen

  Ga in het Groot Twentsch Maisdoolhof op zoek naar de hoge uitkijktoren die in het midden staat. Dat ‘groot’ mag je hier in Fleringen best letterlijk nemen: het doolhof meet maar liefst vier hectare grond. Dat is gelijk aan ongeveer vijf voetbalvelden. Even doorakkeren dus! Onderweg leidt een speurtocht je naar de oplossing van een mysterie.

 3. 3

  Maisdoolhof, Buurse

  In Buurse, dichtbij Haaksbergen ligt een spannend maisdoolhof. Ieder jaar bedenken initiatiefnemers Puck, Sam en Jack weer een zo leuk mogelijke indeling van het doolhof. Het thema is elk jaar weer anders. Er zijn twee speurtochten zowel voor de peuters/kleuters als voor de tieners. Er is ook een bloemenpluktuin, speelgelegenheid en er is koffie, thee, ijs, fris en ander lekkers verkrijgbaar.

 4. 2

  Op ons boerenerf, Lemelerveld

  Ook geen klein doolhof met maar liefst 3,5 hectare aangeplante mais waarin een spannend parcours is aangelegd. Overwin de metershoge planten en beklim de uitkijktoren. Onderweg kom je opdrachten tegen: los ze op en kraak de kluis! Zijn de kinderen niet bang aangelegd? Ga dan in september dan zijn er spannende spooktochten door de mais!

 5. 1

  Roke’s Erf, Ommen

  Al bijna 100 jaar woont de familie Roke op dit erf. Al die jaren genieten generaties Roke van deze unieke plek. De hoofdrol is voor de melkkoeien maar iedereen is van harte welkom. Overall aan en gaan, zouden we bijna zeggen want er is van alles te beleven. Maar ook zonder overall vind je vast je weg in het maisdoolhof.