Doe-tips

14 tips om te doen tijdens Koningsdag

 • 5 minuten opladen
 • 31454 x bekeken

Koningsdag vieren we dit jaar weer zoals we gewend zijn. Met tompoucen, oranjekleding en evenementen! In Overijssel zijn er genoeg leuke activiteiten om de verjaardag van onze koning te vieren. We hebben hier een aantal tips voor je.

 1. 14

  Kingdance Festival Zwolle

  Niet 1, maar 2 dagen volop uit je oranje panty op de Wijthmenerplas in Zwolle, dat wil toch iedereen? Maast een fantastisch programma op Koningsdag is er op Koningsnacht ook genoeg reden om los te gaan. Kingdance behoort tot een van de grootste dance-festivals op Koningsdag van Nederland. Hier vier je Koningsdag samen met 30.000 anderen!

 2. 13

  Koningsdag in Zwartsluis

  Oranjevereniging Zwartsluis organiseert dit jaar weer een feestweek rond Koningsdag. Van 21 tot 29 april is er in de havenplaats van alles te beleven. Een Oranjeborrel, een silent disco, De Oranjekermis, een kleedjesmarkt, meerdere tentfeesten, de optocht en een foute party. En dan hebben we nog niet eens alles opgenoemd.

 3. 12

  Koningsfeest Denekamp

  In Denekamp wordt vanaf Koningsnacht drie dagen lang feest gevierd in de grote feesttent op het marktplein in Denekamp. Op Koningsdag is er een FoodYard en een speciaalbiermiddag. En dat onder het genot van de beats van onder andere DJ La Fuente en FeestDJRuud. Mis het niet!

 4. 11

  Kingpop Vasse

  Zeg je ‘Koningsdag’ in Vasse, dan zeg je ‘Kingpop!’. Van 12:00 tot 00:00 kun je je vermaken op dit laagdrempelige festival vol creatieve spektakels. Uiteraard draait het festival om live muziek,je zult dan ook de gehele dag vermaakt worden door diverse artiesten. Een festival voor jong en oud met gratis entree voor iedereen onder de 18 jaar!

 5. 10

  Koningsfestival Deventer

  Deventer pakt opnieuw uit tijdens Koningsdag, met de Brink als het middelpunt van alle festiviteiten. Het programma rondom Koningsnacht begint om 18.00 uur en is gratis toegankelijk. Koningsdag wordt een dag later - op donderdag 27 april - traditiegetrouw afgetrapt met de kleedjesmarkt, die zich uitspreidt over de gehele Brink en diverse straten in het centrum. Ook is er vanaf de ochtend voldoende vermaak voor kinderen. Vanaf het middaguur klinkt er wederom livemuziek op de Brink. Zo kan er tijdens de Undercoversessies mee gezongen worden op de muziek van ABBA, Doe Maar en David Bowie. Het muziekprogramma begint om 15.00 uur en duurt tot middernacht.

 6. 9

  QMusic Foute Party in Enschede

  Het terrein van Universiteit Twente wordt opnieuw omgetoverd tot een XXL oranje walhalla van fout, met de allerfoutste feestartiesten en de heerlijkste hitjes. Met onder andere Frans Bauer, Cascada, Jody Bernal en de Qmusic dj's. Dit wil je niet missen.

 7. 8

  Lange Koninklijke fietsroute: De Oranjeroute!

  De Oranjeroute is een internationale fietsroute langs de roots van onze stadhouders, (kroon)prinsen en koning(inn)en. Officieel is het een meerdaagse langeafstandsroute van Lingen in Duitsland via Apeldoorn naar het Duitse Moers. Maar nu je toch in Overijssel bent, kunnen we ons voorstellen dat je nog even wilt blijven. Vandaar dat wij de vrijheid hebben genomen om vier kleinere Oranjerondjes te maken. Elk van zo’n 45 tot 60 kilometer.

 8. 7

  Koningsdag Hengelo

  Koningsdag in Hengelo zal ook dit jaar weer gevierd worden met o.a. een kleedjesmarkt, de Oranjekermis, eten en drinken, muziek en natuurlijk vooral veel gezelligheid! En natuurlijk met de Oranjekermis! De kermis is een traditioneel onderdeel van Koningsdag. Voor de kleintjes zijn er onder meer een draaimolen, ballen gooien en eendjes vangen. De iets ouderen kunnen zich vermaken in de Booster, de botsauto's en de Swingbob. En verder zijn er natuurlijk grijpkramen, een schietsalon en de oliebollen- en churroskraam!

 9. 6

  Koningsdag in het centrum van Zwolle

  Koningsdag in Zwolle wordt weer een groot feest. Van livemuziek en festivals tot de traditionele kleedjesmarkten. De kleedjesmarkten zijn onder andere in de Diezerstraat en op de Pretmarkt in het Ter Pelkwijkpark. Ook op het Herfterplein in de Wipstrik is het in de ochtend van Koningsdag een groot feest. Er zijn hier ook verschillende activiteiten georganiseerd! Op de Melkmarkt is vanaf 12:00 livemuziek. Verder is er ook van alles te beleven in Assendorp. Van 09:00 tot 12:00 vind je hier bijvoorbeeld een kindervrijmarkt, ‘s middags de wedstrijd Pleinkunstenaar en de rest van de dag is gevuld met activiteiten en optredens van verschillende bandjes.

 10. 5

  Koningsnacht in Oldenzaal

  Maxima’s Night Out 2023: rocken, swingen en zingen tijdens Koningsnacht (26 april) in Oldenzaal. Een bomvolle avond vol verschillende acts en muziekgenres. In het centrum van Oldenzaal en gratis entree!

 11. 4

  Koningsdag in Ootmarsum

  In het centrum van Ootmarsum hebben ze op Koningsdag last van Oranjekoorts. Geniet van de live muziek en de versnaperingen. Er is van alles te doen voor jong en oud. Er zijn onder andere 2 super stormbanen, springkussens, toren van pisa XL, Jenga XL, Schminken, Knutselen en Oud Hollandse spelletjes. Ook zijn er gratis VVV fiets- en wandeltochten in de middag.

 12. 3

  De Reactie bij Universiteit Twente

  Koningsdag met een flinke technorave bij de Universiteit Twente. De Reactie is de reden dat Enschede het epicentrum van techno is op Koningsdag. Met de grootste artiesten, een next-level lichtshow en maar liefst 3 stages.

 13. 2

  Extra Weerselose Markt op Koningsdag

  Op Koningsdag organiseert de Weerselose Markt een extra markt! Hier vind je honderden kramen en standplaatsen met vele artikelen. Op Koningsdag wordt er flink uitgepakt. Men kan naast het shoppen genieten van attracties als: muziek- en dweilorkesten, artiesten en dergelijke.

 14. 1

  Koningsfestival Enschede

  Enschede kleurt Koningsdag en Koningsnacht helemaal oranje. Met verschillende festiviteiten, de oranjemarkt en verschillende themapleinen wordt het een groot feest in de stad. Natuurlijk ontbreekt ook de traditionele kleedjesmarkt niet en zijn er verschillende kinderactiviteiten.