Doe-tips

14 tips om te doen tijdens Koningsdag

 • 4 minuten opladen
 • 49603 x bekeken

Koningsdag vieren we dit jaar weer zoals we gewend zijn. Met tompoucen, oranjekleding en evenementen! In Overijssel zijn er genoeg leuke activiteiten om de verjaardag van onze koning te vieren. We hebben hier een aantal tips voor je.

 1. 14

  Kingdance Festival Zwolle

  Niet 1, maar 2 dagen volop uit je oranje panty op de Wijthmenerplas in Zwolle, dat wil toch iedereen? Maast een fantastisch programma op Koningsdag is er op Koningsnacht ook genoeg reden om los te gaan. Kingdance behoort tot een van de grootste dance-festivals op Koningsdag van Nederland. Hier vier je Koningsdag samen met 30.000 anderen!

 2. 13

  Koningsdag in Zwartsluis

  Oranjevereniging Zwartsluis viert dit jaar weer Koningsdag met een uitgebreide feestweek van 19 tot 27 april. De havenplaats bruist van activiteiten, waaronder een Oranjeborrel, silent disco, Oranjekermis, kleedjesmarkt, diverse tentfeesten, een optocht en zelfs een foute party. En dat is nog lang niet alles wat er te beleven valt!

 3. 12

  Koningsfeest Denekamp

  In Denekamp barst het feest los vanaf Koningsnacht, met drie dagen feestvreugde in de grote feesttent op het marktplein. Op Koningsdag geniet je van een FoodYard en een speciaalbiermiddag, vergezeld van de beats van o.a. Flemming en Emma Heesters. Een festijn dat je niet mag missen!

 4. 11

  Kingpop Vasse

  In Vasse draait alles om 'Kingpop' op Koningsdag! Van 12:00 tot 00:00 geniet je van een bruisend festival met creatieve activiteiten. Live muziek staat centraal, met optredens van diverse artiesten. Een evenement voor alle leeftijden, met gratis toegang voor jongeren onder de 18 jaar. Mis het niet!

 5. 10

  Koningsfestival Deventer

  Deventer viert Koningsdag groots, met de Brink als epicentrum van alle activiteiten. Het programma begint op Koningsnacht om 18:00 uur en is gratis. Op Koningsdag zelf, 27 april, start de traditionele kleedjesmarkt die zich uitstrekt over de hele Brink en de omliggende straten, met volop vermaak voor kinderen. Vanaf de middag klinkt livemuziek op de Brink, waaronder de Undercoversessies met nummers van ABBA, Doe Maar en David Bowie. De muziek begint om 12:00 uur en gaat door tot middernacht.

 6. 9

  Koningsdag Hengelo

  Koningsdag in Hengelo wordt groots gevierd met een kleedjesmarkt, de Oranjekermis, lekker eten en drinken, live muziek en vooral veel gezelligheid! De Oranjekermis is een traditioneel hoogtepunt met attracties zoals een draaimolen, ballengooien en eendjes vangen voor de kleintjes, en voor de iets oudere bezoekers de Booster, botsauto's en de Swingbob. Ook zijn er grijpkramen, een schietsalon en diverse lekkernijen zoals oliebollen en churros!

 7. 8

  Lange Koninklijke fietsroute: De Oranjeroute!

  De Oranjeroute is een internationale fietsroute die langs de roots van onze stadhouders, (kroon)prinsen en koning(inn)en voert. Oorspronkelijk loopt deze langeafstandsroute van Lingen in Duitsland naar Moers, maar in Overijssel kun je genieten van vier kortere Oranjerondjes van 45 tot 60 kilometer.

 8. 7

  Koningsdag in het centrum van Zwolle

  Koningsdag in Zwolle belooft weer een groots feest te worden, met livemuziek, festivals en traditionele kleedjesmarkten. Deze markten vinden plaats in de Diezerstraat, op de Pretmarkt in het Ter Pelkwijkpark en op het Herfterplein in de Wipstrik, waar ook diverse activiteiten plaatsvinden. Op de Melkmarkt begint de livemuziek om 12:00 uur, terwijl Assendorp van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat bruisend is met activiteiten, waaronder een kindervrijmarkt, een wedstrijd Pleinkunstenaar en optredens van verschillende bandjes.

 9. 6

  Koningsfestival Enschede

  Enschede staat in het teken van oranje tijdens Koningsdag en Koningsnacht. Met diverse festiviteiten, de oranjemarkt en themapleinen belooft het een groots feest te worden in de stad. Verwacht de traditionele kleedjesmarkt en een scala aan kinderactiviteiten om de feestvreugde compleet te maken.

 10. 5

  Koningsdag in Borne

  Het Oranjecomité Borne doet al ruim 80 jaar haar uiterste best om van Koningsdag – en eerder natuurlijk Koninginnedag – een feest te maken voor heel Borne.

  De Rommelmarkt tijdens Koningsdag in Borne is nog steeds een traditionele ‘kleedjesmarkt’.

 11. 4

  Hardfest

  Na een onvergetelijke editie opent HARDFEST in 2024 als een van de eersten het festivalseizoen, maar op een andere datum dan 20 april… HARDFEST gaat namelijk eenmalig terug naar Koningsdag op 27 april 2024.

 12. 3

  Guitarribs

  Zoals bij alle voorgaande edities is GuitarRibs ook deze keer weer een gratis toegankelijk evenement in Haaksbergen. Naast de gezellige muzikale sfeer vindt u er verder diverse drankstands, BBQ, kindervermaak en merchandise stands. Uitgangspunten voor dit succesvolle evenement zijn: laagdrempeligheid, gezelligheid en bestemd voor jong en oud!

 13. 2

  Koningsdag in Hardenberg

  Koningsdag wordt goed zoals gewoonlijk gevierd bij Muziek op ’t Pleintje in Hardenberg! Het beloofd weer een ouderwets gezellig feest met live optredens, een hoop gezelligheid en natuurlijk met hopelijk lekker weer!

 14. 1

  Extra Weerselose Markt op Koningsdag

  Op Koningsdag organiseert de Weerselose Markt een extra markt! Hier vind je honderden kramen en standplaatsen met vele artikelen. Op Koningsdag wordt er flink uitgepakt. Men kan naast het shoppen genieten van attracties als: muziek- en dweilorkesten, artiesten en dergelijke.