14 tips om te doen tijdens Koningsdag

 • 3 minuten opladen
 • 3110 x bekeken

Zoals alle feestdagen in het voorjaar van 2021 zal ook Koningsdag een andere wending krijgen dan we gewend zijn. Tijdens Koningsnacht kun je nu gewoon slapen, je hoeft niet in alle vroegte naar de vrijmarkt en ook niet met een biertje in de hand luisteren naar openluchtconcerten. 27 april is geen Koningsdag, maar Woningsdag. Toch kun je er thuis of dicht bij de deur ook een feestje van maken! Hoe je dat doet? We hebben een aantal tips voor je.

 1. 14

  Koningsdag in Zwartsluis

  Oranjevereniging Zwartsluis heeft weer een tof programma gemaakt van vrijdag 23 tot dinsdag 27 april. Het is een online feestweek met verschillende activiteiten met onder andere een livestream van Karambam en een fortop oranjequiz. Ook aan de kleintjes is gedacht met een puzzeltocht. Wat lijkt jou het leukste?

 2. 13

  Kioti rijden bij de Wilgenweard

  Kioti’s zijn vierwiel aangedreven kleine tractoren waarmee je Off-Road kunt rijden. Een stoer uitje voor vrienden, gezinnen of familie. Bij de Wilgenweard zijn er naast Kioti rijden meerdere activiteiten die je kunt doen.

 3. 12

  Expeditie Polaroid op Koningsdag.

  Door Actief Twente, de expeditie om Twente te leren kennen!
  Met een E Chopper op pad opzoek naar de plaatsen op de polaroidfoto’s. Een uitdaging voor de echte puzzelaar. Het ultieme dagje uit!

 4. 11

  Boer’n koe safari

  Volgeboekt! Op Koningsdag opent Kaamps speciaal voor jullie hun boerderijdeuren en organiseren ze een heuse Boer’n koe safari!
  Met eigen vervoer (auto), ga jij op pad over het Landgoed, door de boerderij & langs de voerkuilen. Tijdens de rit kom je alles te weten over de boerderij en mag je uiteraard de lekkerste dingen proeven die ze hier zelf maken.

 5. 10

  Delden’s Dinnertour Koningsdag editie

  Wil je met Koningsdag toch iets leuks doen in Delden? Dat kan! Doe mee aan de unieke Dinnertour Koningsdag editie langs maar liefst acht locaties in Delden.

 6. 9

  Koningsspelen

  In 2021 is het thema van de Koningsspelen Ik + Jij = Wij. In samenwerking met Zappsport komt er een online beweegprogramma, scholen krijgen ideeën voor sport en spel, en is er een online doe-pakket.

 7. 8

  (Online) Oranjefeesten

  Ieder jaar organiseert de Oranjevereniging Dalfsen de Oranjefeesten. Dit is ieder jaar weer een groot succes met een programma met leuke activiteiten voor jong en oud publiek! Van vrijdag 23 april tot en met dinsdag 27 april zijn dit jaar de (online) Oranjefeesten. Doe jij ook gezellig mee?

 8. 7

  Auto Fun Tocht Zwolle

  Tijdens de Auto Fun Tocht kom je langs de mooiste bezienswaardigheden in Zwolle. Combineer de tockt met een heerlijke picknick. Met wie ga jij lekker touren?

 9. 6

  Lange Koninklijke fietsroute: De Oranjeroute!

  De Oranjeroute is een internationale fietsroute langs de roots van onze stadhouders, (kroon)prinsen en koning(inn)en. Officieel is het een meerdaagse langeafstandsroute van Lingen in Duitsland via Apeldoorn naar het Duitse Moers. Maar nu je toch in Overijssel bent, kunnen we ons voorstellen dat je nog even wilt blijven. Vandaar dat wij de vrijheid hebben genomen om vier kleinere Oranjerondjes te maken. Elk van zo’n 45 tot 60 kilometer.

 10. 5

  Leuke autoritten voor het hele gezin

  Geen zin om de hele dag thuis door te brengen? Ga er dan met het gezin op uit in je eigen auto. Rijd de mooiste routes in Overijssel. Er zijn verschillende routes samengesteld om vanuit de auto te genieten van de mooiste wegen.

 11. 4

  Heerlijke Koningsdaglekkernijen van Ten Brinke Brood- en banketb

  Zin in een heerlijke Koningsdag High Tea, Koningsbox, Oranje tompouce of een oranjesoes? Dan ben je bij Ten Brinke Brood- en bakketbakkerij aan het juiste adres.

 12. 3

  Oranjetompouces en -moorkoppen van Patisserie Lindeboom

  Op Koningsdag verkoopt Patisserie Lindeboom in Zwolle overheerlijke Oranjetompouces en -moorkoppen. Wees er snel bij!

 13. 2

  Oranje tompoucen drive-thru bij banketbakkerij Jolink in Zutphen

  Bij banketbakkerij Jolink in Zutphen haal je 5 oranje tompoucen voor € 10,00. Kom jij verkleed ouw oranje tompoucen ophalen, dan krijg je een kaartje voor een gratis ijsje!

 14. 1

  Pitch & Putt Bussloo

  Pitch & Putt Bussloo heeft 27 verschillende holes met heuvels, waterpartijen, bomen, struiken en schuine greens. Het is naast een sportieve activiteit ook erg gezellig! Een perfect uitje voor met vrienden.