Doe-tips

11 tips om te doen tijdens Koningsdag

 • 3 minuten opladen
 • 9916 x bekeken

Koningsdag vieren we dit jaar weer zoals we gewend zijn. Met tompoucen, oranjekleding en evenementen! In Overijssel zijn er genoeg leuke activiteiten om de verjaardag van onze koning te vieren. We hebben hier een aantal tips voor je.

 1. 11

  Koningsdag Hengelo

  In Hengelo zijn ze ontzettend blij dat het volksfeest voor het eerst sinds 2019 weer doorgaat. In het programma van Koningsdag Hengelo vind je de kleedjesmarkt en kermis terug. Nieuw dit jaar is het lint van de binnenstadswinkeliers aan de Enschedesestraat, met luxe hoogwaardige producten. Vanaf 18:00 wordt afgesloten met het concert van de formatie Enorm.

 2. 10

  Koningsdag in Zwartsluis

  Oranjevereniging Zwartsluis organiseert dit jaar weer een feestweek rond Koningsdag. Van 22 tot 30 april is er in de havenplaats van alles te beleven. Zo zijn er 's avonds diverse feesten en is er de hele week een kermis. De feestweek wordt afgetrapt met heel Zwartsluis bakt! Wat lijkt jou het leukste?

 3. 9

  Koningsdag Rijssen

  In Rijssen vieren ze Koningsdag met een vol programma. Zo kun je winkelen op de Oosterhoffair in de tuin van havezate De Oosterhof. Of ga vogelschieten op een houten vogel bij de Pelmolen. Wie weet word jij de Schutterskoning van deze oude traditie!

 4. 8

  Kingdance Festival Zwolle

  Kingdance behoort tot een van de grootste dance-festivals op Koningsdag van Nederland. En dit jaar is Kingdance geüpgraded tot Kingdance Festival. Het outdoor festival vindt dit jaar namelijk plaats bij de Wijthmenerplas in Zwolle. Hier vier je Koningsdag samen met 30.000 anderen!

 5. 7

  Kingpop Vasse

  Livemuziek van diverse artietsen, dat is Kingpop Vasse. Van 12:00 tot 00:00 kun je je vermaken op dit laagdrempelige festival vol creatieve spektakels. Een festival voor jong en oud met gratis entree voor iedereen onder de 18 jaar!

 6. 6

  Lange Koninklijke fietsroute: De Oranjeroute!

  De Oranjeroute is een internationale fietsroute langs de roots van onze stadhouders, (kroon)prinsen en koning(inn)en. Officieel is het een meerdaagse langeafstandsroute van Lingen in Duitsland via Apeldoorn naar het Duitse Moers. Maar nu je toch in Overijssel bent, kunnen we ons voorstellen dat je nog even wilt blijven. Vandaar dat wij de vrijheid hebben genomen om vier kleinere Oranjerondjes te maken. Elk van zo’n 45 tot 60 kilometer.

 7. 5

  Koningsfeest Denekamp

  In Denekamp wordt vanaf 23 april tot Koningsdag feest gevierd. Op het marktplein in Denekamp geniet je vier dagen lang van muziekoptredens in de grote feesttent. Optredens van o.a. Edwin Evers Band, Bizzey, Freddy Moreira en Feestnation.

 8. 4

  Koningsfestival Enschede

  Enschede kleurt Koningsdag en Koningsnacht helemaal oranje. Met verschillende festiviteiten, de oranjemarkt en verschillende themapleinen wordt het een groot feest in de stad. Natuurlijk ontbreekt ook de traditionele kleedjesmarkt niet en zijn er verschillende kinderactiviteiten.

 9. 3

  Extra Weerselose Markt op Koningsdag

  Op Koningsdag organiseert de Weerselose Markt een extra markt! Hier vind je honderden kramen en standplaatsen met vele artikelen. Op Koningsdag wordt er flink uitgepakt. Men kan naast het shoppen genieten van attracties als: muziek- en dweilorkesten, artiesten en dergelijke.

 10. 2

  Koningsnacht in Oldenzaal

  Maxima’s Night Out 2022: rocken, swingen en zingen tijdens Koningsnacht (26 april) in Oldenzaal. Een bomvolle avond vol verschillende acts en muziekgenres. In het centrum van Oldenzaal en gratis entree!

 11. 1

  Koningsdag in Zwolle

  Ook in de Zwolse binnenstad vieren ze de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Ga bijvoorbeeld naar de Rollerdisco op het Grote Kerkplein of bezoek de kleedjesmarkt in de Diezerstraat. Natuurlijk klinkt er ook livemuziek op de vele binnen- en buitenpodia in de Binnenstad. Koningsdag sluiten ze in Zwolle af met schitterend vuurwerk bij het Rode Torenplein.