Doe-tips

Koningsdag 2020 in Overijssel: leuke autoritten voor het hele gezin.

  • 3 minuten opladen
  • 3060 x bekeken

Geen festivals of vrijmarkten, maar toch genoeg leuks om er een van Koningsdag 2020 in Overijssel een klein "feestje" te maken. Natuurlijk kun je het officiële programma van de Oranjebond volgen en het glas heffen tijdens de Nationale toast. Maar we delen ook een aantal initiatieven waarin je bijvoorbeeld in de auto tourt langs mooie plekken. Met vragen over de route, kroontjes tellen en leuke spelletjes onderweg met je telefoon. Hoe gezellig is dat?

Alle genoemde activiteiten zijn goedgekeurd door betreffende gemeente en veiligheidsregio. Ook wordne de RIVM voorzorgsmaatregelen nageleefd.

omschrijving
omschrijving

De Koningsrit Zwartewaterland

Een autorit met leuke raadsels, puzzels en activiteiten in Zwartewaterland voor jong en oud. Door mee te doen maak je kans op mooie prijzen. Online reserveren is noodzakelijk. Dit kun je doen op www.koningsrit.nl voor 26 april voor de prijs van € 29,50 per auto. Bij de start krijg je een startpakket met o.a. de route en de benodigde attributen voor de spelletjes onderweg.

Auto tour langs de hotspots in Twente

Gelukkig is autorijden (alleen in gezelschap van eigen huishouden) nog wel toegestaan. Daarom hebben Carelshaven en Showtime Evenementenbureau B.V. een mooie route samengesteld langs de leukste hotspots van Twente! Zij bieden deze route volledig kosteloos aan. De route begint tussen 10.00 en 13.00 uur bij Carelshaven waar het mogelijk is om een lunchpakket voor onderweg à € 15,00 p.p. af te halen bij Carel’s Drive. Geef je op vóór 18.00 uur op zondag 26 april 2020 door een e-mail te sturen naar: info@carelshaven.nl.

omschrijving
omschrijving

Pak de auto door Salland; de roadtrip tegen de dip!

Deze Drive Through van Bcause is een activiteit voor het hele gezin. Met een routeboek op schoot navigeer je (ervaring geen vereiste) over de mooiste wegen door Salland. Ergens midden op de route kom je aan bij een lokale restauranthouder of B&B waar er een pakket met huisgemaakte lekkernijen voor je klaarstaat! Op het eindpunt kom je aan bij een lokale producent. Hier krijg je een pakket met verse producten mee voor thuis! Hoe lekker? Deze route is ook in Twente doen en is ook te ondernemen na Koningsdag.
Lees hier alles over de route en hoe je kunt deelnemen >

Ook leuk: Camping de Kleine Wolf organiseert een digitaal Oranjefeest

Vanaf 15.00 uur zal het Oranjefeest live worden uitgezonden via Facebook. Het Oranjefeest wordt gepresenteerd door Bob, één van de typetjes van Camping de Kleine Wolf. In de live-uitzending worden karakteristieke gebeurtenissen van Koningsdag nagespeeld zoals de balkonscène, de Koningsspelen en een fanfare optocht.

Het officiële programma

De Oranjebond heeft een alternatief programma bedacht voor Koningsdag dit jaar:

06:19 uur - Vanaf zonsopgang mag iedereen de vlag en wimpel uithangen
09:45 uur - In heel Nederland worden klokken geluid
10:00 uur - Heel Nederland zingt het Wilhelmus
10:10 uur - Op televisie zendt NOS een speciale terugblik uit op voorgaande Koningsdagen
15:00 uur - Door heel Nederland houden muzikanten solo-optredens voor ouderen
16:00 uur - Iedereen heft het glas op de koning tijdens een Nationale Toost
19:00 uur - NOS zendt een speciale uitzending over Koningsdag in coronatijd

Fijne Koningsdag!