Kunst is in Overijssel verweven met cultuur en tradities. Van glasblazen in Tubbergen, tot het Dickensfestijn in Deventer. Geveltekens in de Hanzesteden tot de stadshaard in Roombeek. Om alle kunst een beetje bij elkaar neer te zetten hebben we een paar musea gevraagd om regelmatig exposities te organiseren. Kijk daarvoor eens bij De Fundatie, het Rijksmuseum Twente of No Hero in Delden.

Dat is geen kunst

Meer weten en leren?

Kunst & Cultuur

Laat je verrassen door het culturele karakter van Overijssel. Je ziet het in musea als De Fundatie in Zwolle en Rijksmuseum Twenthe in Enschede. Je hoort het tijdens festivals zoals het Dickens Festijn in Deventer. Je merkt het als je door historische Hanzesteden als Kampen wandelt. Je ervaart het in kunstzinnige dorpen als Ootmarsum. Kunst is niet alleen iets voor aan de muur. In Overijssel ligt cultuur soms letterlijk op straat.

Kunst op je route
Fietsen langs kunstwerken

Fiets door een openluchtmuseum

Met de Vechtdalroute volg je al fietsend de loop van de Vecht. De route kun je in verschillende dagtrajecten volgen. Elk traject kent zijn eigen wisselende landschappen en bijzondere kunstobjecten. Want naast historische kunstwerken vind je in het Vechtdal ook moderne kunst. Door het fietsen van de Vechtdalroute fiets je door een kilometers lang openluchtmuseum. De Vechtdalroute volgt namelijk de route van de Kunstwegen fietsroute, waardoor je onderweg kunt genieten van tientallen kunstwerken. Download hieronder de route.