Doe-tips

De 5 kunsttentoonstellingen in Overijssel die je dit jaar moet zien!

 • 2 minuten opladen
 • 8341 x bekeken

Overijssel zit vol kunst en cultuur, en dat is terug te zien in de vele kunstexposities die er plaatsvinden. Van moderne kunst tot klassieke schilderijen en fotografie. Voor de kunstliefhebber is Overijssel echt een feestje voor het oog. Laat je verrassen door het uitgebreide aanbod aan kunstexposities en bekijk onze tips.

 1. 5

  Houtskool x 9 kunstenaars - Rijksmuseum Twenthe

  Van 20 januari tot en met 5 mei 2024 is in Rijksmuseum Twenthe de tentoonstelling ‘Houtskool x 9 kunstenaars’ te zien, waarin één van de oudste tekenmaterialen ter wereld de hoofdrol speelt. Deze bijzondere tentoonstelling toont de diversiteit en de veelzijdigheid van houtskoolkunst aan de hand van negen gerenommeerde kunstenaars uit Nederland, Duitsland en Frankrijk.

 2. 4

  Geisha - Museum Bussemakerhuis

  Tradities, Rituelen en Zijde. De Geisha's zijn misschien wel de meest geëmancipeerde vrouwen van Japan. Mannen komen in hun wereld niet voor. Geisha's zijn onafhankelijk, zowel financieel als emotioneel. De tentoonstelling Geisha is van 15 maart 2024 t/m 15 september 2024 te bezichtigen in Museum Bussemakerhuis. in Borne.

 3. 3

  REMIX - Museum de Fundatie

  Museum de Fundatie in Zwolle is een echte krachtpatser op het gebied van kunst en cultuur. Ook dit jaar stellen ze niet teleur. Vijf kunstenaars en ontwerpers zijn uitgenodigd om de Fundatie Collectie te verkennen. Kent Chan, Sibyl Heijnen, Richard Hutten, Aram Lee en Michael Tedja hebben op basis van hun onderzoek nieuw werk gecreëerd, dat het uitgangspunt vormt voor deze thematische tentoonstelling van de Fundatie Collectie. De tentoonstelling is te zien van 10 februari 2024 t/m 26 mei 2024

 4. 2

  Het internationale landschap – Rijksmuseum Twenthe

  Door de eeuwen heen hebben kunstenaars uitdrukking gegeven aan ons verlangen om op te gaan in de natuur. Tot de negentiende eeuw zijn dit vooral gekunstelde romantische landschappen. Even voor het midden van de negentiende eeuw verandert dit. Kunstenaars gooien het roer om. Ze gaan op zoek naar het eigene, het bijzondere en het spectaculaire in hun omgeving en geven dit weer op hun unieke manier. Van 17 februari 2024 tot en met 9 juni 2024 organiseert Rijksmuseum Twenthe een grote landschapstentoonstelling rond dit internationale fenomeen van de plein-air schilderkunst gedurende de tweede helft van de negentiende eeuw.

 5. 1

  Proto Art Design expo

  Van 26 t/m 30 juni 2024 bruist het weer in Zwolle! Dan vindt de zevende editie van het PROTO festival plaats. Studenten van creatieve mbo- en hbo-opleidingen tonen hun afstudeerwerk in de Spoorzone en op verschillende locaties in het centrum van Zwolle. Daarnaast zijn er tentoonstellingen, workshops, lezingen en andere festiviteiten.

Toon meer verhalen

Ook interessant