Doe-tips

De 6 kunsttentoonstellingen in Overijssel die je dit jaar moet zien!

 • 2 minuten opladen
 • 4129 x bekeken

Overijssel zit vol kunst en cultuur, en dat is terug te zien in de vele kunstexposities die er plaatsvinden. Van moderne kunst tot klassieke schilderijen en fotografie. Voor de kunstliefhebber is Overijssel echt een feestje voor het oog. Laat je verrassen door het uitgebreide aanbod aan kunstexposities en bekijk onze tips.

 1. 6

  Ontrafeld Bewijs - Museum Bussemakerhuis

  Al eeuwenlang schilderen kunstenaars op doek. Toch weten we verrassend weinig over de schildersdoeken uit die tijd. Kom röntgenbeelden bekijken, analyseer draden en, weefsels, verwonder je over de verrassende uitkomsten. De tentoonstelling Ontrafeld bewijs is van 1 november 2022 tot 1 mei 2023 te bezichtigen in Museum Bussemakerhuis. in Borne.

 2. 5

  Brave New World - Museum de Fundatie

  Museum de Fundatie in Zwolle is een echte krachtpatser op het gebied van kunst en cultuur. Ook dit jaar stellen ze niet teleur. Brave New World toont het werk van zeventien schilders van onder de 40, die behoren tot de absolute internationale top. Een tentoonstelling vol meervoudige perspectieven, gevarieerde geschiedenissen en nieuwe esthetische kaders.

 3. 4

  Oog in Oog met de Wereld - Museum No Hero

  Deze expositie in Museum No Hero in Delden laat een unieke verzameling zien van hedendaagse portretten na 1950. Eigenlijk staan de toeschouwers net zo te kijk als de getoonde portretten. Uiteindelijk zie je jezelf als onderdeel van een onvolmaakte mensheid. De blikken vanuit de portretten lijken ook terug te kijken! Aandoenlijk, liefelijk, star, schokkend, prachtig maar ook verontrustend.

 4. 3

  Sofonisba Anguissola – Rijksmuseum Twenthe

  Sofonisba Anguissola is een van de meest succesvolle kunstenaars van de renaissance en wordt door haar tijdgenoten geprezen om haar talent en creativiteit. Van 11 februari tot en met 11 juni 2023 organiseert Rijksmuseum Twenthe de eerste solotentoonstelling rond het leven en werk van de Italiaanse renaissanceschilder Sofonisba Anguissola in Nederland. Zie via de kunstwerken haar vroege familieportretten en eindig met de ingetogen religieuze voorstellingen die Anguissola gedurende haar laatste levensjaren creëert.

 5. 2

  Kunst en cultuur weekend Dalfsen

  Het kunst- en cultuurweekend in Dalfsen vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 mei van 10.00 tot 17.00 uur. Het thema is Recht & Rond en zal een bindende factor zijn tussen de kunstpunten. Alle deelnemende kunstpunten en kunstenaars geven op hun eigen wijze invulling aan het thema. Meer dan 40 kunstpunten doen hun deuren open, dus genoeg plekken om je te verwonderen.

 6. 1

  Proto Art Design expo

  Een Art & Design event waarin getalenteerde afstuderende mbo- en hbo-studenten en professionals in de kunst en vormgeving hun werk laten zien. Het thema dit jaar is 'Moving Grounds'. 30 juni t/m 9 juli worden de kunstenaars in Zwolle weer in het zonnetje gezet. Meer informatie volgt!