Buurserpot

De in ere herstelde Buurserpot vaart van april t/m oktober over een deel van de Buurserbeek, het water waar het bootje vanaf de 15e eeuw tot de eerste helft van de negentiende eeuw heeft gevaren.

Geschiedenis herleeft

Van de 15e tot de eerste helft van de 19e eeuw voeren er kleine platbodems over de Buurserbeek en Schipbeek. Allerhande vracht zoals: poteerde (witte klei), etenswaren, brandewijn en textiel werd vervoerd tussen het Duitse Ahaus en Deventer. Een deel van deze vaarroute is in ere hersteld. Via de nieuwe Oude Omvloed vaart vanaf de houtschuur op Waterpark Het Lankheet een replica platbodem ‘de Buurserpot’ over de Buurserbeek. Meevaren met de Buurserpot is een stukje scheepvaartgeschiedenis beleven. In mooie verhalen weten de schippers het reilen en zeilen van vervlogen tijden op en rondom de Buurserbeek te vertellen.

Landgoed Het Lankheet

De Buurserpot maakt onderdeel uit van Landgoed Het Lankheet. Historie en innovatie gaan hier hand in hand. Eigentijdse landschapsprojecten op het gebied van waterzuivering, energiewinning, multifunctionele klimaatbossen en houtteelt geven een vooruitblik op het landschap van de toekomst. Dwars door het landgoed lopen verschillende wandel- en fietsroutes. Verder zijn er rondleidingen, educatieve programma’s en lezingen. Het landgoed is vrij toegankelijk.

Oostendorper Watermolen

De Buurserpot vertrekt vanaf de steiger nabij de Oostendorper Watermolen. Dit is één van de oudste nog werkende ‘dubbele’ watermolens in Nederland. Van april t/m september is de molen op woensdag- en zaterdag van 14.00-17.00 uur geopend voor een bezoek en/of rondleiding. Buiten deze openingstijden is een bezoek en rondleiding mogelijk op afspraak. Minimaal 14 dagen van te voren te boeken via Haaksbergen Promotie/VVV.

Vaarten*

De Buurserpot vaart van medio april t/m oktober op woensdag, zaterdag en zondag om 13.00, 14.30 en 16.00 uur. Meer info en boeken zie 'Vaar mee met de Buurserpot' of neem contact op met Haaksbergen Promotie/VVV, Stationsstraat 3, T 053 5722811.

* ! De Buurserpot vaart alleen op bovengenoemde dagen als er minimaal één boeking is. Boeken vooraf is aan te bevelen.

Contactgegevens

De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Haaksbergen Promotie/VVV.
Zoek advies!