Partnerstad Rheine

Rheine, bekend als de op een na grootste stad in Munsterland, wacht er op door jou te worden ontdekt. Slenter jij binnenkort door de historische oude stadskern? Of verdiep je je liever in de stadsgeschiedenis, zoals deze wordt gepresenteerd in het stadsmuseum de Falkenhof? Of wat dacht je van ontspannen aan de rivier de Eems: genoeg te doen in Partnerstad Rheine.

Al sinds 1983 is er een partnerschap tussen Borne en het Duitse Rheine. En dat gaat verder dan dat er een plein vernoemd is naar Rheine (Het Rheineplein, vanzelfsprekend!) of dat je bij de welkomstborden 'partnerstad van Rheine' ziet staan. We vertellen je er hier meer over! Wist je trouwens wel dat je in Rheine kan rondlopen op het plein 'Borneplatz'? Tijd om Rheine eens te bezoeken!

Over Rheine

Niet ver van de grens, op z'n 40 minuten van Borne, ligt Rheine. Een oude stad, met een groot cultureel aanbod! Als je in Rheine rondloopt zie je dat de geschiedenis van Rheine nog goed zichtbaar is. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het Falkenhof Museum. Dit is ook meteen een goed beginpunt om de stad verder te ontdekken! Loop door de straatjes, pak een terrasje in de zon en bekijk de Dionysiuskirche: een groot herkenningspunt in het centrum. Het recreatiegebied Bentlage mag je ook niet overslaan, op dit stukje landschap staat een enorm klooster: het voormalige klooster Bentlage (1437). Een populaire bezienswaardigheid daarnaast is het Salinenpark. Hier zweeft zout door de lucht! Kom tot rust bij op de tal van stille plekjes en geniet hier van de prachtige natuur. Bekijk de gradeerinstallaties en lees meer over hoe het kuuroord verandert is tot een openbaar park. Breng dan ook meteen een bezoek aan NaturZoo Rheine, een kleine maar mooie dierentuin (gratis parkeren!) met een grote speeltuin. Dan heb je ook meteen de 'Bentlager Drieklank' compleet: de zoutziederij, het natuurdierenpark en het klooster.

Evenementen in Rheine

  • Het Emsfestival is een populair evenement: de inwoners van Rheine vieren dan hun ligging aan de rivier de Ems
  • Herdenking Kritallnacht
  • Meer evenementen!

Partnerstad, wat houdt dat in?

Er is altijd veel contact met partnerstad Rheine. Verschillende verenigingen organiseren bijvoorbeeld uitwisselingen. Op bekende evenementen zoals Borne op z'n Best en de Melbuul'ndagen komen veel bezoekers uit Rheine deze kant op om de sfeer ook te beleven! De burgemeester hebben regelmatig contact, er worden wel eens minisymposia georganiseerd over duurzaamheid en klimaatvraagstukken maar ook de carnavalsactiviteiten worden samen gevierd! Nog zo'n leuk initiatief: fiets de route van zo'n 59 kilometer richting Rheine! Partnecomité Borne-Rheine heeft dus van alles in petto. Meer informatie over het comité: klik hier >.

Meer informatie over Rheine op gebied van overnachten, plattegrond en de evenementenagenda lees je op hun eigen website. Klik hier!