Middendorpshuis

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs, horeca en sportwedstrijden worden gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 28 april 2020. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bezoeken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

In de 19e en 20e eeuw lang in gebruik als logement en herberg, later dependance van het Hammer gemeentehuis, nu in gebruik door de VVV, de oudheidkundige vereniging en het expositiehuis.

Dit monumentale pand uit 1842 was in de 19e en 20e eeuw lang in gebruik als logement en herberg van de familie Middendorp. Later werd het gebruikt als dependance van het Hammer Gemeentehuis. Nu wordt het gebouw gedeeld door een aantal gebruikers: 1 gedeelte is ingericht als expositieruimte met wisselende exposities van hedendaagse beeldende kunst, daarnaast is Twenterand Tourist Info er gevestigd en op de bovenverdieping is het streekmuseum van de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop gevestigd. De expositieruimte is tijdens tentoonstellingen geopend van woensdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur. Het streekmuseum is te bezoeken tijdens openingstijden van Twenterand Tourist Info.

Kruidentuin Achter het Middendorpshuis bevindt zich de IVN kruidentuin, met een kleine Bijbeltuin. Deze tuin is gratis toegankelijk.

Oudheidkamer: Historisch archief (gratis te bezoeken), Dorpsstraat 54 Open 1e maandag v.d. maand 9.30-12.00 / 13.30-16.30 / 19.00-21.30 u

Contactgegevens

voorzieningen
  • checkmark Archeologie & historie
  • checkmark Beeldende kunst
Toegankelijkheid
  • checkmark Invalidentoilet
  • checkmark Lift
  • checkmark Rolstoeltoegankelijk
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door .
Zoek advies!