Veenmuseum

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs, horeca en sportwedstrijden worden gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 28 april 2020. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bezoeken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Hier nemen we u mee terug in de tijd: Leven en werken in het veen uitgebeeld aan de hand van authentieke veenhutten, maquette , landkaarten en expositiemateriaal.

Op het museumterrein zijn een aantal veenhutten te bezichtigen, een oude typische Vriezenveense boerderij en een winkeltje, annex gelagkamer, zoals die aan het eind van de 19e en in de 20e eeuw in de streek voorkwamen.

Via een wandelroute (duur ongeveer 45 minuten) kunnen de bezoekers het terrein en de onderkomens bekijken. In een origineel veentreintje kunnen de bezoekers over het terrein gereden worden

In de centrale expositieruimte wordt het verhaal van veen en turfsteken beeldend verteld aan de hand van een op een maquette nagebouwd veenterrein.

Daar kan de bezoeker ook een kopje koffie of thee kopen en op het terras genieten van dit unieke gebied.

Begeleiding aanwezig

Voorzieningen: Koffiecorner

Bereikbaarheid: per fiets en auto Afstandcentrum: 6 km Parkeermogelijkheden: Ruime parkeerplaats Afstandhalte: 4 km Afstandstation: 8 km

Locatie: Het Veenmuseum ligt in een gebied , dat zich kenmerkt door agrarische en aan veen verwante activiteiten.Het wil vooral de leef-en werkomstandigheden tonen van de oorspronkelijke ontginners van het veen.

Er wordt een vrije gift gevraagd.

Contactgegevens

voorzieningen
  • checkmark Archeologie & historie
  • checkmark Cultuurhistorie
  • checkmark Natuurhistorie
Geschreven over deze locatie
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door .
Zoek advies!