Peperbustoren

De Peperbus Zwolle vormt een belangrijk onderdeel in de skyline van Zwolle. En dat is niet gek, want met een hoogte van 75 meter zie je de stadstoren al van ver. Heb jij altijd al eens de Peperbus willen beklimmen? Dat kan!

De Peperbus Zwolle

Met een hoogte van 75 meter steekt de Peperbus Zwolle ver boven de skyline van Zwolle uit. De bouw van de Peperbus Zwolle begon waarschijnlijk al in de 15e eeuw. Toen een brand de kap in 1815 verwoestte, werd er in 1828 een nieuwe koperen kap op gezet. Daardoor ontstond de naam: Peperbus. Inmiddels is de Peperbus dé eyecatcher van de Hanzestad.

De toren van de Peperbus is onderdeel van de Onze Lieve Vrouwe basiliek. De kerk werd in de late middeleeuwen gebouwd. De bouw bestond uit vier fasen. De eerste fase vond al in 1399 plaats. De tweede fase vond plaats tussen 1400 en 1417. De derde fase werd in 1454 afgerond. In de vierde fase, tussen 1463 en 1483, werd de kerk voorzien van een toren. Deze toren wordt tegenwoordig de Peperbus genoemd.

Peperbus Zwolle beklimmen

Tijdens een dagje in Zwolle, mag een bezoekje aan de Peperbus Zwolle niet ontbreken. De stadstoren is te beklimmen tot de eerste omvang. Deze bevindt zich op een hoogte van 51 meter, wat gelijk staat aan 236 traptreden. Beklim de Peperbus Zwolle tijdens de openstelling van de Basiliek. Durf jij het aan?

‘s Zomers (1 april tot 1 november) is de basiliek vanaf dinsdag t/m zaterdag open. Op dinsdag zijn de openingstijden 13.30 tot 16.30 uur. Vanaf woensdag t/m zaterdag is de basiliek vanaf 11.00 tot 16.30 uur geopend. ‘s Winters (1 november t/m 1 april) is de basiliek vanaf maandag t/m vrijdag geopend tussen 13.30 en 15.30 uur. Op zaterdag is de kerk open voor bezichtigingen tussen 13.00 en 16.00 uur.

Op zon- en feestdagen is de toren gesloten voor bezichtigingen. Daarnaast kunnen de openingstijden afwijken vanwege een begrafenis of het stemmen van een orgel. Check de website van de Peperbus voor de actuele openingstijden.

De toegangsprijs om de Peperbus in Zwolle te beklimmen is €3,50 voor volwassenen. Voor kinderen tot twaalf jaar betaal je €2,-. Kinderen tot vier jaar hebben gratis toegang. Belangrijk om te weten is dat kinderen tot twaalf jaar alleen onder begeleiding de Peperbus Zwolle beklimmen.

Wil je graag met een grote groep de Basiliek bezoeken? Dan kun je een groepsleiding boeken. Een rondleiding duurt maximaal een uur. Tijdens deze rondleiding leer je alles over de Basiliek en de toren.

Onder de Peperbus

Ben je een weekendje in Zwolle en wil je zo dicht mogelijk bij de Peperbus Zwolle verblijven? Verblijf dan bij B&B Onder de Peperbus. De bed & breakfast bevindt zich midden in het centrum van Zwolle en slechts op 30 meter afstand van de Peperbus. ‘Onder de Peperbus’ beschikt over drie kamers, waarvan elke kamer eigen sanitair over eigen sanitair beschikt.

Vanuit dit verblijf ben je binnen no-time bij allerlei belangrijke bezienswaardigheden en hotspots. Ga shoppen, bezoek de lekkerste restaurants of ontdek het bruisende nachtleven in Zwolle. Vanuit dit verblijf ontbreekt het aan helemaal niets.

voorzieningen

Wifi

  • Gratis Wifi