Marja van Elsberg

Op een kleine oppervlakte laat Marja van Elsberg veel en zeer verschillende kunstuitingen zien. Stalen beelden, hardstenen en marmeren beelden, muzikaal gezaagd natuursteen, beeldjes van lood, ingekleurde pentekeningen, figuren van draad of extra dun staalplaat, klei, papier, enz. Vaak is ze thematisch bezig.

Vrouwenfiguren en paarden fascineren haar in het bijzonder. Naast wat u kunt aantreffen in haar atelier, maakt Marja ook monumentaal werk. Daarvoor kunt u op veel plaatsen in het land terecht: onder meer in Groningen, Den Bosch, Rolde, en in Almelo zelf natuurlijk.

Marja is begonnen in het reclamevak als ontwerpster van aansprekende en praktische verpakkingen. Vervolgens heeft ze zich op de aankleding van gebouwen gestort, zowel binnen als buiten. Steeds zocht ze daarbij naar een relatie tussen haar ontwerp en de activiteiten in het gebouw.

En tussen alles door tekent Marja, waarbij ze soms gebruik maakt van oud drukwerk om het verleden te verbinden met het heden. Modeltekeningen noemt ze vingeroefeningen. Haar grootste uitdaging ligt in het materiaal.

Contactgegevens

voorzieningen
  • checkmark Cultuur
  • checkmark Klassiek
  • checkmark Modern
  • checkmark Traditionele Kunst
Zoek advies!