Twents Kamerkoor "Mardi le Vingt"

Het Twents Kamerkoor "Mardi le Vingt" is opgericht op dinsdag 20 april 1993. Er ontstond aanvankelijk een groep van 16 gedreven zangers die onder leiding van dirigent Herman Koops van start ging. Later groeide het koor naar 24 zangers.

In 1994 vond het premièreconcert plaats in de St.-Pancratiusbasiliek in Tubbergen. Vele grote en kleinere concerten volgden in de jaren daarna. Gezamenlijke concerten met andere koren, maar ook eigen concerten met solisten en/of orkest. Het koor ging ook over de landgrenzen. Een aantal concerten werden in Duitsland uitgevoerd, maar absolute hoogtepunten waren toch wel de concerten in Frankrijk!

Het koor, dat in de loop van de jaren is uitgegroeid tot een klassiek koor, ontving uitnodigingen om op één van de belangrijkste concertpodia van Frankrijk te concerteren: in de Madeleine te Parijs. Mardi le Vingt concerteerde hier tweemaal (1995 en 2006 ).

Het koor is er trots op in 2007 de Nederlandse première van het 'Requiem' van Karl Jenkins te hebben mogen verzorgen. Het koor is, zo mogelijk, nog trotser op het feit dat zij door de componist en diens uitgever in de gelegenheid is gesteld om ook de Franse première van dit werk te hebben mogen uitvoeren. Het Franse premièreconcert vond plaats op 16 februari 2008 in de St.-Eustache in Parijs.

In 2009 bracht het koor een tweede meesterwerk van Jenkins ten gehore: 'Stabat mater'. De wereldster Belinda Sykes verzorgde één van de solistische rollen.

In mei 2011 vond in Tubbergen een uitvoering van het 'Requiem' van W.A. Mozart plaats. Ook voor dit concert ontving het koor lovende kritieken! In november 2011 verzorgde het koor een concert waarin alleen werken van bekende en minder bekende Britse componisten worden uitgevoerd. Voor 2012 staat een uitvoering van het ‘‘Requiem’ van Fauré op de rol. Voor zover nu bekend zal het koor in 2013 een concert uitvoeren in de S. Paolo entro le Mura ( St. Pauls within the Walls ) in Rome ( Italië ).

Verder heeft het koor al een jarenlange samenwerking met Droste's hotel/restaurant in Tubbergen. Ieder jaar verzorgt het koor een aantal Christmas Carol Dinner Parties. Tijdens deze avonden omlijst het koor een feestelijk kerstdiner met het zingen van traditionele christmas carols, waarbij het gekleed is in de kleding uit de tijd van Charles Dickens.

Contactgegevens

voorzieningen
Toegankelijkheid
  • checkmark Rolstoeltoegankelijk
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Toeristisch Glinsterend Tubbergen.
Zoek advies!