Ontmoetingskerk

De Ontmoetingskerk is een protestantse gemeente waar ze met elkaar zoeken naar de verbinding met Vader, Zoon en Heilige Geest; met God en elkaar.

Hun vierplek is de Ontmoetingskerk; een gemeentelijk monument uit 1954 en in 2015 vernieuwbouwd. Het door hun ontwikkelde concept van 'Open Heiligheid' was het uitgangspunt van het nieuwe ontwerp: een leeg podium en witte muren scheppen samen ruimte. Ruimte voor het geheim van mensen, en van God, voor verschillende vormen van heiligheid.

Tegen de oude buitenmuur van deze kerkzaal, verbonden door glazen deuren, is een nieuwe ontmoetingsruimte gecreëerd. Met een volledig glazen pui die hun gastvrijheid en openheid naar de wereld symboliseert en met een grote keuken in het hart.

Het zoeken naar de verbinding met God, met elkaar en met de wereld vertaalt zich op zondag en door de week in ontmoetingen, bijeenkomsten en activiteiten waarin deze verbinding daadwerkelijk kan ontstaan. Voorbeelden daarvan zijn: kerk-op-schootdiensten, kinderdiensten voor drie verschillende leeftijdsgroepen, jeugdkerk en catechese, Taizédiensten en Credodiensten. Een open kerk op alle werkdagen tussen 10 en 16 uur, Noabermaaltijden, een netwerkcafé voor jongeren. Liturgisch bloemschikken, een uitvaartgroep, “Broodje Bezinning”, meditatieve wandelingen, een tuinploeg die met hart en ziel de tuin verzorgt, en nog veel meer!