Galerie de Deel

Galerie de Deel richt zich op het verzorgen en samenstellen van wisselende exposities en de verkoop van kunst van een hoogwaardige kwaliteit met een professioneel karakter.

Om dit te bereiken nodig wij elk seizoen enkele gevestigde als ook beginnende en veelbelovende kunstenaars uit van wie we gelijktijdig enkele werken exposeren.

De Galerie bevindt zich tussen het dorp Lonneker en Enschede-noord, aan de achterzijde van 'Theehuis Sprakel in het bos', letterlijk in wat vroeger 'de deel' van de boerderij was. Hoewel er een zeer goede samenwerking is, staat de Galerie los van het Theehuis.

De galerieruimte is opgeknapt maar heeft zijn sfeervolle, natuurlijke en authentieke karakter behouden. De Galerie is geopend van april tot oktober, op vrijdag, zaterdag en zondag, tussen 13.00 en 17.00 uur. De galerie grenst aan een ruime tuin die gebruikt kan worden als beeldentuin maar die ook gebruikt kan worden om eventueel workshops te organiseren.

Er is dit jaar, ondanks de corona periode, een prachtige gevarieerde collectie samengesteld met bijzondere werken van onder andere Semra Heydari, Hiske Loomans-de Sonnaville, Frank de Bont en Marek Hardens.

Kom geheel vrijblijvend binnenlopen en laat u verrassen door de vele unieke kunstvoorwerpen. U bent van harte welkom!

Galerie - Beeldentuin de Deel

Galerie - Beeldentuin de Deel is gelegen op een prachtige locatie in Enschede Noord / Lonneker, midden in het groene Vaneker. In een 100 jaar oude stal achter Theehuis Sprakel in het Bos kun je terecht voor hoogstaande kunst, advies, ontwerp en workshops. De beeldentuin, gefocust op glaskunst, is uniek in grootte en kwaliteit.

voorzieningen

Type

  • Cultuur
  • Traditionele Kunst

Toegankelijkheid

  • Assistentiehonden toegestaan
  • Bruikbaar toilet
  • Rolstoeltoegankelijk