Piet Blom museum

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs, horeca en sportwedstrijden worden gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 28 april 2020. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bezoeken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

In het Piet Blom museum worden de culturele, maatschappelijke en natuurlijk niet te vergeten de architecturale waarden van zijn werk onder de aandacht gebracht.

Met steun van Welbions Woningcoöperatie, de Gemeente Hengelo, Nederlands Architectuur Instituut, Twents Architectuurcentrum en vele anderen is het mogelijk geworden om in Hengelo een museum te openen gewijd aan het werk en gedachtegoed van de architect Piet Blom. Een museum verbindt verleden, heden en toekomst. En wat het werk van Piet Blom bijzonder maakt is het feit dat hij meer dan 40 jaar geleden al een visie had op hoe architectuur verbindt. En nu, anno 2013 is dit gedachtegoed nog steeds uitermate actueel. Door middel van dit museum en de educatieve projecten die hiernaast georganiseerd worden, wordt gehoopt een kleine bijdrage te kunnen leveren aan onze samenleving geïnspireerd op het werk van deze bijzondere architect en visionair.

Contactgegevens

voorzieningen
  • checkmark Cultuurhistorie
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Hengelo Promotie.
Zoek advies!