Kunstroute Losser Overdinkel Gronau

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs, horeca en sportwedstrijden worden gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 6 april 2020. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bezoeken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Aangesloten bij Beeldend Kunstenaars Losser-Overdinkel. Op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2016 van 12.00-17.00 uur worden de deuren van de diverse ateliers weer wijd opengezet om bezoekers kennis te laten maken met de kwaliteiten van de kunstenaars.

Op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2016 van 12.00-17.00 uur worden de deuren van de diverse ateliers weer wijd opengezet om bezoekers kennis te laten maken met de kwaliteiten van de kunstenaars.

De officiële opening zal zijn zaterdag 21 mei om 11.00 uur waarbij iedereen van harte welkom is!

Ook bij onze oosterburen aan de andere kant van de grens wordt de 'K' van kunst en van kwaliteit met een hoofdletter geschreven. Dat bleek en blijkt al met de deelname van kunstenaars uit Gronau aan de Losserse kunstroute, maar dit jaar ook met de aanwezigheid van acht professionele kunstenaars uit het Duitse Gescher. Zij maken deel uit van de kunstenaarsgroep K.I.M. en zullen beide dagen op de verschillende deelnemende atelieradressen hun werk presenteren.

Verder worden in de ateliers aan de bezoekers geselecteerde wijnen van Twentse bodem gepresenteerd. De Twentse wijnen komen uit Den Ham van "Wijngaard de Tappenmars". De eerste wijnstokken zijn in 2005 aangeplant en inmiddels is de wijngaard gegroeid naar 3,2 hectare. De flessen zijn getooid met een fraai etiket, door de kunstenaars zelf ontworpen. Dit alles onder het motto: “Goede wijn behoeft geen krans'. En dat slaat niet alleen op de kwaliteit van de wijn, maar ook op de kwaliteit van de kunstroute die op zaterdag 21 mei in het gemeentehuis van Losser door wethouder J. Hassink wordt geopend. Hier is het startpunt en voor twee euro een brochure met routebeschrijving verkrijgbaar.

Tevens is er een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars.

Van 12.00-17.00 uur kunnen de deelnemers terecht bij Marian Elfrink-Slippens, Ton van der Zanden, Betty Florians, Coen van Breugel, Hans Breuer, Manon Leeflang, Marion Bosz, Anneke Vincenten, Alie Kruse-Kolk, Joka Boeke-Beltman, Jan Neetens.

Contactgegevens

voorzieningen
  • checkmark Cultuur
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Tourist info De Lutte-Losser-Beuningen.
Zoek advies!