Kunstsociëteit Het Lambooijhuis

Langestraat 37, 7551 DX Hengelo

Kunstsociëteit Lambooijhuis is enerzijds een ontmoetingsplek voor kunstenaars en liefhebbers van kunst, anderzijds een podium en een galerie.

De sociëteit Wekelijks geniet een keur aan mensen van de activiteiten in de sociëteit. Gewoon gezellig keuvelend aan de bar of op het terras, in een sfeer van huislijkheid en wisselende exposities, óf luisterend naar één van de vele artiesten die in de sociëteit optreden.

De activiteiten:

De Exposities Kunstsociëteit Lambooijhuis is o.a een galerie met een twaalftal exposities per jaar. Plaatselijke, regionale, landelijke en internationale kunstenaars tonen er hun werk. Verder is er altijd iets aan de hand in de vier vitrines van de sociëteit: keramiek, voetpronkers of mutsen? Je kan het allemaal aantreffen!

Het Podium Voor muzikanten, dichters en overige artiesten biedt de sociëteit een podium in de breedste zin van het woord.

Poëzie & Literatuur Diverse malen per jaar staat het podium in het teken van Poëzie & Literatuur. Jaarlijks haalt het Lambooijhuis een twintigtal dichters naar Hengelo, en zeker niet de minsten: Simon Vinkenoog, Hans Verhagen, Tsead Bruinja, Gijs ter Haar, Alexis de Roode… etc., etc.

Contactgegevens

Kunstsociëteit Het Lambooijhuis

voorzieningen
  • checkmark Cultuur
Voorzieningen
  • checkmark Gratis Wifi
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Twente Marketing.
Zoek advies!