Dechaux Glasdesign

Van jongs af aan wilde Desirée Groot Koerkamp kunstenares worden en vrachtwagenchauffeur. Ze volgde een opleiding voor autonome kunst en reclame, maar werkte toch eerst enkele jaren als internationaal chauffeur.

Toen ze in aanraking kwam met gebrandschilderd glas, bij een glazenier, was de passie voor de glaskunst geboren. Na enkele jaren vooral het traditionele brandschilderwerk te hebben gemaakt was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Samen met haar partner John Slagers hebben ze een eigen galerie geopend. Desirée was toen met haar 32 jaar de jongste galeriehoudster van Ootmarsum.

Sinds 2008 hebben ze hier een geheel nieuwe brandschilder-techniek ontwikkeld, de 'Dechaux' techniek. Hiermee is het mogelijk gebrandschilderde panelen te maken met heldere kleuren en een geweldige transparantie. Deze panelen zijn zeer goed toepasbaar in de moderne architectuur, zoals glazen schilderijen, glazen wanden, deuren en tafelbladen. Deze panelen kunnen met een persoonlijke inbreng van opdrachtgever in opdracht worden vervaardigd.

Naast het traditionele glas in lood uit eigen atelier en restauraties van o.a. kerkramen geven ze met de 'Dechaux' techniek een geheel nieuwe aanvulling aan de glaskunst wereld. Desirée verwerkt verschillende thema's binnen de kleurrijke beeldtaal van haar ontwerpen en gebruikt de schilderkunst als afspiegeling van haar persoonlijke belevingswereld.