Kasbah

Jacques Perkstraat, 7552 JR Hengelo

Een opvallend complex woningen op palen in Hengelo, ontworpen door Piet Blom. In het complex zijn meerder winkels en ondernemers gevestigd alsmede het Piet Blom museum.

De Kasbah is ontworpen door Piet Blom, en in 1974 opgeleverd. Dit complex met 128 woningen op kolommen is een uitwerking van Piet Blom´s ideeën voor ‘Wonen als stedelijk dak.’ De ruimte onder het gebouw kan worden gebruikt voor parkeerplaatsen en gemeenschappelijke voorzieningen. Oorspronkelijk was dit plan ontworpen voor een centrumlocatie in Hengelo, maar is uiteindelijk aan de rand van de stad in een nieuwbouwwijk gerealiseerd. Het project is geïnspireerd op Noord-Afrikaanse architectuur. Blom ontwierp 3 verschillende types, die zijn gecombineerd tot vijf verschillende woningtypen. Met dit woningbouwproject werd een woningdichtheid bereikt die vier keer zo hoog is als in normale woonwijk.

Winkels & Ondernemers In de Kasbah zijn diverse winkels gevestigd. Ook zijn er bewoners die een zelfstandige onderneming hebben of werken als freelancer. Aan de kant van de Boomgaard en Eendengang bevinden zich diverse hobbywinkeltjes en winkels in tweedehands kleding. De winkeltjes noemen zich samen ook wel de Kasbah Galerij Groot Driene. Aan de kant van de Bazaar bevinden zich een kapper, een schoonheidssalon, een dierenarts, een pizzeria, een glasatelier, een drukkerij, en een café.

Piet Blom Museum Een aantal enthousiaste (ex) Kasbah bewoners heeft in de Kasbah een Piet Blom museum opgericht. Voor meer informatie over werk van de architect verwijzen we je graag naar de site van het Piet Blom Museum.

Contactgegevens

Kasbah

De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Twente Marketing.
Zoek advies!