Graftrommelmuseum

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs, horeca en sportwedstrijden worden gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 6 april 2020. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bezoeken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Wolter Wiegerinck en Johan Brunnekreeft van Historisch Goor zijn de uitdaging aangegaan om een aantal graftrommels op te knappen. De trommels zijn tentoongesteld in het Graftrommelmuseum op de Algemene Begraafplaats.

Een graftrommel is een trommel in ovale of ronde vorm die van metaal is gemaakt. Deze trommel wordt afgesloten met een glasplaat. In de trommel kransen van kunstbladen en bloemen en soms een foto van de overledene. Een aantal gerestaureerde graftrommels zijn weer op de graven geplaatst. Tevens zijn er in de vitrines stempels tentoongesteld waar de blaadjes mee gemaakt werden, glazen kralen, bloemsoorten van onder andere metaal, porselein en papier.

Contactgegevens

voorzieningen
  • checkmark Erfgoed
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door HofMarketing.
Zoek advies!