Stadsmuseum Steenwijk

Het Stadsmuseum Steenwijk is gevestigd in een karakteristiek pand uit de 19de eeuw en staat aan de Markt 64 in Steenwijk. Het museum geeft inzicht in de cultuur en de historie van het charmante vestingstadje Steenwijk

Het museum vijf kerncollecties: Eskaf aardewerk, Monsieur meubelen, wildebras poppen, Bijkamp zilver en de Steenwijker tabaksindustrie. Verder is er een winkeltje en een keukentje uit grootmoederstijd. Tevens is er een handwerkkast uit de vorige eeuw te vinden, alsmede een maquette van Steenwijk naar de kaart van Blaeu uit 1648.

Toegang: Volwassenen € 5.00
Kinderen € 1.50
MJK Gratis
Voor groepen geldt speciaal tarief en op afspraak zijn rondleidingen mogelijk.

Stadswandelingen

Het is tevens weer mogelijk stadswandelingen te boeken via het Stadsmuseum (e: ). Maak in een rondleiding van ongeveer twee uur kennis met (de geschiedenis van) Steenwijk onder begeleiding van ter zake deskundige gidsen! Rondleidingen kunnen gecombineerd worden met een bezoek aan het Stadsmuseum of het beklimmen van de toren. Ze kunnen op verzoek op alle werkdagen van de week en op zaterdag worden georganiseerd. Er geldt een minimum aantal van zes deelnemers. Bij minder personen is de prijs die voor zes deelnemers. Een rondleiding kost € 4.00 p.p.

Contactgegevens

Stadsmuseum Steenwijk

voorzieningen

Type

  • Cultuurhistorie