Speelgoedmuseum Deventer

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Het Speelgoedmuseum is een geweldige belevenis voor jong en oud! Met 13.000 objecten heeft het museum de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland.

Poppen en poppenhuizen
Het Speelgoedmuseum heeft prachtige designpoppenhuizen, miniatuurwinkeltjes, een carrousel en een speelaltaar uit de periode van 1850 tot nu.

Allerlei soorten vervoer
Allerlei vervoersmiddelen zijn op speelse wijze tentoongesteld. Daarnaast is er een modelspoorbaan waar de treinen rijden door een op schaal gemaakt landschap met bergen, bruggen en stationnetjes.

Optisch speelgoed
Optisch speelgoed zorgt ervoor dat je dingen anders ziet dan ze in werkelijkheid zijn. Hierbij wordt gespeeld met licht en donker, spiegels, lenzen en perspectief. Via een green-screen kun je zelfs ‘Lopen in je eigen tekening’ en het filmpje naar je zelf mailen.

Zelf aan de slag!
En natuurlijk kun je in het Speelgoedmuseum ook zelf aan de slag; o.a. met Twister, diverse game-consoles en allerlei oude en nieuwe bordspellen.

Open: woensdag t/m zondag 11.00 – 17.00

Gesloten: maandag, dinsdag
In de schoolvakanties ook op dinsdag geopend.

Voor aangepaste openingstijden in vakantieperiodes zie www.speelgoedmuseumdeventer.nl

Contactgegevens

Geschreven over deze locatie
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Salland Marketing.
Zoek advies!