Hennie Kuiper Wielermuseum

Wie van wielrennen houdt, moet echt een bezoek brengen aan het Hennie Kuiper Wielermuseum.

Zestien wielerploegen
In het museum hangen de ingelijste shirts van de zestien wielerploegen waarvoor Hennie gefietst heeft. Boven elk shirt kunt u de tekst lezen die Hennie zelf heeft geschreven en waarin hij zijn bevindingen en ervaringen beschrijft in de periode dat hij in het betreffende shirt fietste. Denk alleen maar aan de roemruchte Raleigh-periode, de periode dat hij in Franse dienst voor Peugeot fietste en in het Nederlandse tricot van DAF-trucks reed.

Quote van Hennie:

Rust moet een onderdeel zijn van je training

Fietsen
Ook kunt u in het museum kijken naar de fiets waarop Hennie Olympisch Kampioen werd en de fiets waarop hij Wereldkampioen werd. En natuurlijk ontbreekt niet de fiets waarmee Hennie in 1983 de klassieker Parijs-Roubaix won.

NIEUW 2023
Dit jaar staat de overwinning van de wielerklassieker Parijs-Roubaix centraal stellen. Dit middels een presentatie van de originele wegfiets, het shirt gedragen tijdens de wedstrijd, welk nog steeds ongewassen is en natuurlijk de kassei die behoort bij de overwinning. Verder is de presentatie aangevuld met souvenirs uit de wedstrijd en ook persberichten van de onthulling van het monument in de gemeente Hem, op de plek van de spannende fietswissel. Door de “les Amis de Hem”

Het museum is geopend van dinsdag tot zondag. In Maart-April van 10.00-18.00 in de zomermaanden van 10.00 tot 20.00 uur.

voorzieningen

Type

  • Expositie

Toegankelijkheid

  • Bruikbaar toilet