Charles Dickens Kabinet

Bezoek het Charles Dickens Kabinet in de voormalige Vrouwengevangenis in de Walstraat en maak kennis met het leven en werk van Charles

Bezoek het Charles Dickens Kabinet in de voormalige Vrouwengevangenis in de Walstraat en maak kennis met het leven en werk van Charles Dickens in een permanente expositie.

De tentoonstelling bestaat uit een groot aantal pronkstukken van de indrukwekkende Dickens-collectie van Emmy Strik, initiatiefneemster van het Dickens Festijn. Er zijn talrijke boeken, eerste drukken, prenten en beeldjes van Dickens karakters te zien en een tafel gedekt met Dickens servies. Charles Dickens is zelf ook aanwezig. Althans, een borstbeeld van de schrijver, die ze speciaal hebben laten maken voor de 200e geboortedag van Charles Dickens in 2012. Een aantal van de boeken had Emmy al in haar bezit toen ze het Dickens Festijn in 1991 begon, de rest van de collectie heeft ze in de loop der jaren opgebouwd.

Op de eerste verdieping zijn een aantal kostuums te bewonderen, waaronder de jurk van Queen Victoria. Tevens laten wij u zien waar de kleding voor het Dickens Festijn wordt opgeslagen (niet te bezichtigen tijdens het Dickens Festijn).

Geopend: iedere zaterdag van 12.00-16.00 uur. Entree: € 2,00 per persoon.

Op andere dagen en tijdstippen is het Dickens Kabinet ook op reservering te bezichtigen:

Charles Dickens Kabinet en Kostuumatelier In het Charles Dickens Kabinet vertelt Emmy Strik over haar Dickens-collectie (zie voor meer informatie 'Bergkwartier en Charles Dickens Kabinet'). In het Kostuumatelier worden de kostuums van alle karakters van het Dickens Festijn bewaard en zo nodig hersteld. Emmy Strik laat u kledij zien van o.a. Scrooge, Oliver Twist en Queen Victoria. Daarnaast toont zij u kleding van personages als zwervers, doodgravers en deftige dames.

Duur: 1 uur. Prijs: € 50,00 (reserveringskosten: € 10,00 per boeking) Maximaal 12 personen per groep. Reserveren: VVV Deventer, afd. Groepen, T 0570-649959 (keuze 1), groepen@vvvdeventer.nl

voorzieningen

Type

  • Cultuurhistorie
  • Multicultureel

Activiteiten

  • Multicultureel