Onderwijsmuseum Educatorium

Keerweer 2, 7631EX Ootmarsum

Weer naar School. In een historische vakwerkgebouw uit de 17e eeuw aan de Keerweer is het Schoolmuseum Ootmarsum gevestigd. In meerdere vertrekken is het onderwijs van vroeger tot nu te zien.

Expositie Schoolmuseum Ootmarsum start het museumjaar 2020 op 2 februari met een nieuwe expositie: JETSES en ISINGS Ook hebben we dit jaar een heel bijzondere expositie over 75 JAAR BEVRIJDING OOTMARSUM

Bewonder tijdens deze unieke expositie de complete collectie van deze beroemde illustratoren. Ook is er dit jaar een heel bijzondere expositie over 75 JAAR BEVRIJDING OOTMARSUM

Naast deze expositie is het Schoolmuseum Ootmarsum zelf natuurlijk ook een bezoek waard. Het museum is gevestigd in een tweetal Rijksmonumenten en in diverse vertrekken is de ontwikkeling van het onderwijs door de eeuwen te zien.

Er is een unieke collectie van schoolplaten, wandplaten, antieke boeken, leesplankjes en gebruiksvoorwerpen. Door in de schoolbankjes te gaan zitten beleeft de bezoeker de schooltijd opnieuw. De oude schoolhistorie komt weer tot leven, vooral ook de ingerichte klasjes van 1662, de dertiger en zestiger jaren. Voor elke bezoeker is het museum steeds weer een feest der herkenning. Dit is zeker het geval als men in het 17e eeuwse lokaal met een groep les krijgt.

Het Schoolmuseum Ootmarsum is elke dag van de week geopend. U kunt het museum bereiken via de website www.educatorium.nl en telefonisch onder het nummer 0541-293129

Parkeren kan gratis in de parkeervakken aan de Oostwal, dicht bij het museum, of op de parkeerplaats Kloostertuin aan de Smithuisstraat. Er is een invalidenparkeerplaats voor de deur.

Toegankelijkheid: Het museum is toegankelijk voor rolstoelen en heeft een toilet dat geschikt is voor invaliden. Er is een lift.

Schoolmuseum Ootmarsum, Keerweer 2, 0541-293129. info@educatorium.nl , www.schoolmuseumootmarsum.nl

omschrijving
omschrijving

Het Educatorium is deelnemer Nette Toilette

Contactgegevens

Onderwijsmuseum Educatorium

voorzieningen
  • checkmark Cultuur
  • checkmark Cultuurhistorie
Toegankelijkheid
  • checkmark Assistentiehonden toegestaan
  • checkmark Lift
  • checkmark Rolstoeltoegankelijk
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Ootmarsum-Dinkelland.
Zoek advies!