Oyfo Techniekmuseum

Oyfo Techniekmuseum is een inspirerende ontmoetingsplek waar je kennis maakt met kunst en techniek door te doen en beleven. Wij hebben alles in huis om iedereen in het gezin enthousiast te laten worden over kunst en techniek.

Verboden af te blijven

Dat is het motto van dit interactieve Techniekmuseum. Niet voor niets kreeg dit doe-museum de titel ‘Het leukste kidsproof museum van Overijssel van 2014’.

Het museum

In dit interactieve Techniekmuseum kom je allerlei interessante grommende en ronkende machines tegen. Je kunt zelf machines in beweging zetten en coole games spelen. Of interessante dingen bouwen met technische Doe-pakketjes. Ook zijn er regelmatig leuke kunstworkshops waarin je mooie dingen kunt maken. Bij ons ontdek je spelenderwijs je talent en werk je aan je creatieve ontwikkeling.

Een duidelijke verhaallijn leidt je door de uitgebreide collectie die opgesteld staat in de verschillende museumzalen: textiel, machine- en werktuigbouw, elektrotechniek en telecommunicatie. In de E-missionzaal ontdek je duurzame energie op een bijzondere manier. Op een enorme interactieve wereldbol onderzoek je hoe het met moeder aarde gaat. Daarna speel je E-games en verdien je punten voor een schonere aarde. De Radar- en Detectiezaal is geheel vernieuwd. Je wordt hier uitgedaagd tot interactie, waardoor je meer inzicht krijgt in deze bijzondere technologie. Voor kinderen worden deze technieken begrijpelijk gemaakt met serious gaming.

Kinderen kunnen op de bovenste verdieping spelen in het Spel der Techniek en in iedere schoolvakantie zijn er Doemiddagen, dan kunnen kinderen knutselen met technische pakketjes. En natuurlijk is het museum heel geschikt voor een gezellig verjaardagsfeestje.

Kijk voor meer info op www.oyfo.nl/techniekmuseum

Op loopafstand van station Hengelo

Het museum is goed toegankelijk met een rolstoel. Tegenover het museum bevinden zich 2 gehandicaptenparkeerplaatsen. Het museum heeft 2 rolstoelen (gratis) ter beschikking. Het museum is geschikt voor doven en slechthorenden.

Kom en beleef het Techniekmuseum zelf, want techniek staat nooit stil.

Hoge waardering voor ons museum door ANWB voor minder mobiele bezoekers

De bezoeken vonden eind vorig jaar bij 27 musea plaats. Nu is bekend geworden dat ons Techniekmuseum een mooie 8,3 als eindcijfer scoort. Voor 'toegankelijkheid' krijgen we een 8,1 en voor 'gastvrijheid' een prachtige 8,4.

Contactgegevens

Oyfo Techniekmuseum

voorzieningen

  • Cultuur

Activiteiten

  • Actief

Toegankelijkheid

  • Invalidenparkeerplaats
  • Lift
  • Rolstoel beschikbaar
  • Rolstoeltoegankelijk