Typisch Overijssel

Bucketlist: bijzondere musea in de Hanzesteden

2 minuten opladen
18175 x bekeken

Een weekend cultuur snuiven in de Hanzesteden - een goed idee! Musea kunnen dan niet ontbreken. Geen probleem, wat die zijn er in Oost-Nederland genoeg. Deze musea in de Hanzesteden moeten (ja, moeten) op je to-do-list.

9
Museum de Fundatie

Dit is hét museum van Zwolle, waar je kunstcollecties vanaf de middeleeuwen tot de hedendaagse tijd vindt. Vaak internationale topstukken en bijzondere tentoonstellingen.

meer informatie
8
Ikonenmuseum

Het Ikonenmuseum Kampen onderscheidt zich door alleen maar ikonen te tonen. Je ontdekt wat een ikoon is, welke stijlen er zijn en welke rol ze nu nog vervullen. Een leerzaam museum die tijdens een dagje Overijssel niet mag ontbreken.

meer informatie
7
Anton Pieck Museum

Het museum laat zien hoe de sprookjes uit de Efteling tot stand zijn gekomen, van ontwerpschets tot definitieve vorm. De jeugd kan door het museum dwalen met een speurtocht.

meer informatie
6
Musea Zutphen

In het Musea Zutphen komen het Stedelijk Museum en het museum Henriëtte Polak samen onder één dak. Waar het Stedelijk Museum Zutphen de geschiedenis tot leven brengt, gaat het museum Henriette Polak over de 20e-eeuwse figuratieve kunst in Nederland.

meer informatie
5
Museum Boer Kip

Een bijzonder museum, dat is Museum Boer Kip in Zutphen absoluut. In een stadsboerderij woonde boer en kunstschilder Herman Kip. Van modernisering wilde hij niets weten en hij schilderde er lustig op los. Stoelen, gereedschap, melkbussen … allerlei voorwerpen werden voorzien van schilderwijk. Bezoek dit bijzondere gebouw, stap binnen in het leven van deze kunstschilder en laat je versteld staan.

meer informatie
4
Nederlands Bakkerijmuseum

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem: Wat een leuk en lekker museum!

meer informatie
3
Bottermuseumwerf De Hellege

Treed binnen in de wereld van de traditionele botterbouw en historie van de visserij bij Bottermuseumwerf De Hellege in Elburg. Bekijk verschillende soorten botters en oude ambachten en vang een glimp op van de restauratie van de botters. Er is ook een filmzaal, fotocollectie en er zijn gidsen die rondleidingen geven.

meer informatie
2
Museum De Waag

Museum de Waag: Een prachtig gebouw met drie bouwlagen, een traptoren, klok en drie spitstorentjes. Alleen dat is al een bezoekje aan Deventer waard. Maar binnen hangt ook prachtige kunst. De tentoonstellingen wisselen elkaar af en hebben vaak een link met de actualiteit.

meer informatie
1
Speelgoedmuseum Deventer

Van poppenhuizen en optisch speelgoed tot treinen en borspellen. Met 13.000 objecten heeft het speelgoedmuseum in Deventer de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland. Een belevenis voor jong en oud. Dit is misschien wel het leukste kindermuseum van Overijssel!

meer informatie

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden