Voor de kleine ontdekker

De 9 leukste musea voor kinderen

 • 3 minuten opladen
 • 4791 x bekeken

Wat te doen bij vrieskou in de voorjaarsvakantie, op een druilerige dag in de herfstvakantie of wanneer je in het weekend wat wilt ondernemen met de kids? Denk dan eens aan het bezoeken van een museum. In Oost-Nederland hebben we vele musea die de kinderen geweldig vinden. En 't is nog leerzaam ook! Daarom de leukste musea voor kids op een rij.

 1. 9

  Oyfo Techniekmuseum

  Oyfo Techniekmuseum is een inspirerende ontmoetingsplek waar je kennis maakt met kunst en techniek door te doen en beleven. Wij hebben alles in huis om iedereen in het gezin enthousiast te laten worden over kunst en techniek.

 2. 8

  De Museumfabriek

  De Museumfabriek is getransformeerd tot een echt familiemuseum. Door te spelen, leren, denken, experimenteren en dromen ontdek je de toekomst.

 3. 7

  Museum De Oude Aarde

  In het hart van 't pittoreske Giethoorn loopt u over een sfeervol bruggetje zó het oudste museum van Giethoorn binnen: Museum 'De OudeAarde'. Al sinds 1969 dé inspirerende thuisplaats voor één van 's Nederlands mooiste collectie mineralen en fossielen, verzameld uit de moederschoot der aarde. Ook organiseren wij kinderfeestjes en schoolreisjes.

 4. 6

  Natura Docet Wonderryck Twente

  Verwondering over al het mooie dat de natuur te bieden heeft is de boodschap van Natura Docet Wonderryck Twente. Maar, soms kom je ook even met beide voeten op de grond. Een kidsproof museum! Lees verder voor de video.

 5. 5

  Speelgoedmuseum Deventer

  Het speelgoedmuseum is een familiemuseum boordevol alledaags en bijzonder speelgoed waar mensen van alle leeftijden een geweldige en leerzame middag beleven. En dat al sinds 1932! Het beschikt over de grootste en belangrijkste openbare speelgoedcollectie in Nederland. Bijzondere poppen en poppenhuizen, treinen, verschillende soorten mechanisch- en optisch speelgoed, bordspellen en games; het museum heeft het allemaal.

 6. 4

  Twents Oorlogsmuseum `40-`45

  Leer kinderen al spelenderwijs wat over de oorlog. Een bezoek is dan ook zeker de moeite waard. zo is er een heuse speurtocht door het museum en na alle vragen goed te hebben beantwoordt wacht ze een kleine verrassing. Zo mogen de allerkleinsten in een voertuig zitten en bij voldoende toezicht een echt wapen vast houden.

 7. 3

  Natuurmuseum Holterberg

  Natuurmuseum Holterberg heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland en laat meer dan 1000 dieren en vogels te bewonderen.

 8. 2

  Cosmos Sterrenwacht

  Ontdek de sterrenhemel bij de donkerste sterrenwacht van Nederland, voor jong en oud een onvergetelijke ervaring.
  Bij geen enkele sterrenwacht in Nederland is het zo donker als in Lattrop! Cosmos is ook één van de grootste sterrenwachten van Nederland en bestaat al meer dan 60 jaar.

 9. 1

  Museum Buurtspoorweg

  Een dagje naar Museum Buurtspoorweg is een echte belevenis voor oud én jong. Een eersteklas dagje uit. Kom bewonderen en beleven.