Voor de kleine ontdekker

De 11 leukste musea voor kinderen

 • 3 minuten opladen
 • 5786 x bekeken

Wat te doen bij vrieskou in de voorjaarsvakantie, op een druilerige dag in de herfstvakantie of wanneer je in het weekend wat wilt ondernemen met de kids? Denk dan eens aan het bezoeken van een museum. In Oost-Nederland hebben we vele musea die de kinderen geweldig vinden. En 't is nog leerzaam ook! Daarom de leukste musea voor kids op een rij.

 1. Oyfo Techniekmuseum

  Ga op ontdekkingstocht door het nieuwe interactieve Techniekmuseum. In de oude fabriek van Hazemeijer onderzoek je wat techniek in ons leven betekend. Zie hoe onze wereld verandert door technologie. Kom alles te weten over stoommachines en smartphones. Over robots en kunst. Over energiebronnen en onze planeet. Kortom, alles over mens en techniek.

 2. De Museumfabriek

  De Museumfabriek is getransformeerd tot een echt familiemuseum. Door te spelen, leren, denken, experimenteren en dromen ontdek je de toekomst.

 3. Museum De Oude Aarde

  In het hart van 't pittoreske Giethoorn loopt u over een sfeervol bruggetje zó het oudste museum van Giethoorn binnen: Museum 'De OudeAarde'. Al sinds 1969 dé inspirerende thuisplaats voor één van 's Nederlands mooiste collectie mineralen en fossielen, verzameld uit de moederschoot der aarde. Ook organiseren wij kinderfeestjes en schoolreisjes.

 4. Museum Natura Docet

  Verwondering over al het mooie dat de natuur te bieden heeft is de boodschap van Natura Docet Wonderryck Twente. Maar, soms kom je ook even met beide voeten op de grond. Een kidsproof museum! Lees verder voor de video.

 5. Speelgoedmuseum Deventer

  Het speelgoedmuseum is een familiemuseum boordevol alledaags en bijzonder speelgoed waar mensen van alle leeftijden een geweldige en leerzame middag beleven. En dat al sinds 1932! Het beschikt over de grootste en belangrijkste openbare speelgoedcollectie in Nederland. Bijzondere poppen en poppenhuizen, treinen, verschillende soorten mechanisch- en optisch speelgoed, bordspellen en games; het museum heeft het allemaal.

 6. Twents Oorlogsmuseum `40-`45

  Leer kinderen al spelenderwijs wat over de oorlog. Een bezoek is dan ook zeker de moeite waard. zo is er een heuse speurtocht door het museum en na alle vragen goed te hebben beantwoordt wacht ze een kleine verrassing. Zo mogen de allerkleinsten in een voertuig zitten en bij voldoende toezicht een echt wapen vast houden.

 7. Natuurmuseum Holterberg

  Natuurmuseum Holterberg heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland en laat meer dan 1000 dieren en vogels te bewonderen. Natuurmuseum Holterberg heeft 11 levensgrote diorama's waar dieren in natuurlijke houding instaan. Voor Kinderen zijn er speurtochten door het natuurmuseum. Buiten, bevindt zich het Bos van Daantje Das, hier kunnen kinderen en jonge volwassenen 'nature experience' tochten maken. in het bos zijn ook 'natuurlijke' speelelementen aanwezig.

 8. Cosmos Sterrenwacht

  Ontdek de sterrenhemel bij de donkerste sterrenwacht van Nederland, voor jong en oud een onvergetelijke ervaring.
  Bij geen enkele sterrenwacht in Nederland is het zo donker als in Lattrop! Cosmos is ook één van de grootste sterrenwachten van Nederland en bestaat al meer dan 60 jaar.

 9. Museum Buurtspoorweg

  Een dagje naar Museum Buurtspoorweg is een echte belevenis voor oud én jong. Een eersteklas dagje uit. Kom bewonderen en beleven.

 10. Brandweermuseum Rijssen

  In het Rijssens Museum is ook het Internationaal Brandweermuseum gevestigd. Dit museum toont de geschiedenis van de brandweer en laat u op een moderne en interactieve manier zien en ervaren hoe de wereld van de brandweer er tegenwoordig uitziet.

 11. Landbouwmuseum de Laarman

  Op een speelse en educatieve manier wordt in beeld gebracht waar ons voedsel vandaan komt. Zoals de verschillende graansoorten voor brood en voor welke producten melk wordt gebruikt. Welke voeding hebben wij nodig om te leven en welke smaken herkennen wij? Gecombineerd met de grote collectie oude landbouwwerktuigen wordt de link gelegd tussen het verbouwen van voeding vroeger naar de voeding van vandaag. Reis mee van bord naar boer!