Typisch Overijssel

De top 3 musea in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 9994 x bekeken

Er valt genoeg te ontdekken in de musea die Overijssel rijk is. Vooral het vernieuwde museum De Fundatie is een bezoekje waard.

Overijssel is rijk aan diverse musea. Er valt meer dan genoeg te ontdekken op cultureel gebied in de breedste zin van het woord. Van Openluchtmuseum Ootmarsum en Het Speelgoedkabinet in Kampen tot aan het Rijksmuseum Twenthe of de Cosmos Sterrenwacht waar je alles komt te weten over het heelal. Twee uitgelichte museumtoppers zijn De Fundatie en Kasteel Het Nijenhuis.

 1. 3

  Kasteel Het Nijenhuis

  Kasteel Het Nijenhuis is één van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. Gelegen tussen de dorpen Heino en Wijhe is het omgeven door een prachtig landschap. De geschiedenis van kasteel het Nijenhuis begint in de late middeleeuwen en door vele restauraties en verbouwingen is het kasteel sinds 2004 volledig toegankelijk voor het publiek.

 2. 2

  Museum De Fundatie

  Het ei, de ufo of het ruimteschip zijn enkele koosnaampjes voor museum De Fundatie in Zwolle. Reden is de ellipsvormige opbouw op het dak met de bijzondere buitenkant die bekleed is met 55.000 wit-blauwe tegels. Het ‘ei’ zweeft boven het oorspronkelijke neoclassicistische gebouw die gebouwd is tussen 1838 en 1841 en later is omgetoverd tot het museum zoals het vandaag is.

 3. 1

  Rijksmuseum Twenthe

  Het Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van Oost Nederland. Geniet van de wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst.

Toon meer verhalen

Ook interessant