Een museum dat je gelukkig kan maken. Dat is het No Hero museum in Delden. Hoe ze dat doen? Door drie geluksfactoren met elkaar samen te brengen. De eerste geluksfactor is 'verbinding', de tweede 'nut' en de derde 'groei'. In de kunst die je in het No Hero museum kunt bewonderen worden deze factoren met elkaar gecombineerd. Verruim je blik en ontdek de kern van geluk. En dit is niet het enige interessante museum in Delden. Laat je verrassen in dit veelzijdige plaatsje in Overijssel.

Deze locaties in de buurt vind je misschien ook interessant.

Overijssel verrijkt je

Kunst kent geen grenzen

In het No Hero museum komen vijf eeuwen kunstgeschiedenis uit vijf werelddelen samen. Een bijzondere, kleurrijke en zeer diverse collectie dus. Binnen de collectie wordt geen rekening gehouden met kunststromingen, artistieke disciplines of andere grenzen. Alle kunst is om van te genieten en grenzen beperken dat alleen maar. Daarnaast vind je hier regelmatig wisselende tentoonstellingen met uiteenlopende onderwerpen. Om het genieten van kunst nog eenvoudiger te maken kun je door het museum lopen met de SmARTify app. Deze app geeft je specifieke informatie over alle kunst, waardoor je nog intenser kunt genieten. En niet alleen ín het museum kun je genieten, ook de tuin ligt op je te wachten. Hier worden kunst en natuur zo gecombineerd dat ze het beste in elkaar naar boven halen.

Laat je verrassen in Delden

Of je ook echt geluk gaat vinden in het No Hero museum kunnen we je natuurlijk niet beloven, maar dat je hier uitermate goed kunt genieten van kunst staat wel vast. Door de veelzijdige collectie zijn er altijd wel werken te vinden die jou aanspreken. En tegelijkertijd verruim je je blik, doordat je ook met kunst in aanraking komt die ver buiten jouw interesses ligt. Zo is een bezoek aan museum No Hero altijd een verrijking van jouw leven. En het No Hero museum is niet het enige museum in Delden wat je leven kan verrijken. Breng ook zeker een bezoek aan het Zoutmuseum in het historisch centrum van de plaats. Niet alleen de geschiedenis van zout in de regio rondom Delden, maar ook uit andere plaatsen van de wereld leer je hier kennen. Als je het museum optimaal wil beleven is het aan te raden om de speciale audiotour te volgen. Voor wie meer wil weten over de landbouw en veeteelt in Twente in de jaren tussen 1900 en 1960 kan z'n hart ophalen in Museum- en Expositieboerderij Wendezoele. Stap even terug in de tijd en zie hoe gewassen werden verbouwd. Ook worden er regelmatig interessante exposities ingericht in de boerderij. Vergeet ook zeker niet om door de kruiden- en groentetuin te wandelen en te genieten van het vervlogen boerenleven.

Niet de enige verrassende musea in Overijssel

Had je niet gedacht dat je in Delden zulke interessant musea tegen zou komen? Laat je dan vooral ook verrassen door de andere interessante, uitdagende en leuke musea in Overijssel. Ga met je kinderen bijvoorbeeld naar het Speelgoedmuseum in Deventer, waar jullie met allerlei nostalgisch speelgoed kennis zullen maken én mee mogen spelen. En ook De Museumfabriek is iets wat je ervaren moet hebben. In het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal sta je even middenin de Tweede Wereldoorlog. En als kunstliefhebber mag Museum de Fundatie in Zwolle niet worden overgeslagen. Zo zie je maar dat het oosten van ons land veel verborgen pareltjes heeft!

Delden is meer dan alleen een interessant museum

Een museum bezoeken is altijd leuk en vaak ook erg leerzaam, maar waarom zou je deze activiteit niet koppelen aan nóg meer fijne ervaringen?! Combineer je bezoek aan het museum in Delden bijvoorbeeld eens met een wandeling door dit eeuwenoude stadje. Delden is niet zo bekend als 'grote broer' Hengelo, maar heeft meer dan genoeg cultuur en geschiedenis te bieden. Tijdens een wandeling door de oude straatjes waan je je even in vervlogen tijden. Ook landgoed Twickel is ook zeker niet te missen als je hier in de buurt bent. Is al die geschiedenis niks voor jou? Bewandel dan de route Kunststappen en kom in aanraking met een flinke dosis (hedendaagse) cultuur. Maar ook een bezoekje aan de gezellige winkeltjes, een van de vele galeries of de maandelijkse streekmarkt is van harte aan te raden. Een bezoek aan Delden zal je zeker verrassen!