Doe-tips

Leuk en leerzaam uitje: bezoek één van de 5 museumboerderijen van Salland

2 minuten opladen
1199 x bekeken
5
Museum Broer een levenlang Boer - Holten

Broer"Pekkeriet begon jaren geleden met het verzamelen van oude boeren gereedschappen en werktuigen. Daarnaast waren op zijn boerenbedrijf al diverse werktuigen in bezit. Door de jarenlange zoektocht "met medewerking van vrijwilligers" is er een prachtige verzameling ontstaan. Om U deelgenoot te laten worden is er voor gekozen om een museum op te richten.

meer informatie
4
De Pothaar - Bathmen

Boerderijmuseum/oudheidkamer “de Pothaar” toont vroegere
Sallandse boerenleven in alle facetten.
Overnachten op de Pothaar is ook mogelijk.

Wie wil zien hoe het Sallandse boerenleven er in vroegere tijden uitzag, kan zijn hart ophalen op het boerenerf van landgoed “de Pothaar” in buurtschap het Venne in Loo-Bathmen.

meer informatie
3
Landbouwmuseum De Laarman - Luttenberg

Op een speelse en educatieve manier wordt in beeld gebracht waar ons voedsel vandaan komt. Bij museum De Laarman kun je met je vrienden- of familiegroep een unieke dag binnen én buiten beleven en neem je aan het eind van de dag een zelfgemaakte herinnering mee naar huis.

meer informatie
2
Museumboerderij Erve Hofman - Hellendoorn

In de oude, monumentale Erve Hofman is voor jong en oud van alles te beleven. In en om de boerderij is het hele vroegere boerenbedrijf te zien. In't karnhuussien is een onbemand Tourist Info Punt gevestigd.

1
Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum - Hellendoorn

In dit unieke museum aan de Dorpstraat in Hellendoorn vindt u op bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding.

meer informatie

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden